|

2023 MSÜ tercih sonuçları açıklandı mı?

Milli Savunma Üniversitesi'nde eğitim almak isteyen adaylar tercih sonuçları için sabırsızlanıyor. MSÜ Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihleri 03-25 Mayıs tarihleri arasıda gerçekleştirildi. Adaylar, MSÜ tercih sonuçları açıklandı mı sorusunu araştırıyor. MSÜ tercih yerleştirme sonuçları henüz açkılanmadı. MSÜ tercih sonuçları https://personeltemin.msb.gov.tr/ internet adresinden ilan edilecek. Peki Milli Savunma Bakanlığı MSÜ tercih sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte MSÜ tercih sonuç sorgulama ekranı.

15:57 - 7/06/2023 Çarşamba
Güncelleme: 16:06 - 7/06/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
MSÜ tercih sonuçları sorgulama ekranı
MSÜ tercih sonuçları sorgulama ekranı
Heyecanla beklenen 2023 MSÜ yerleştirme sonuçları için nefesler tutuldu. 03-25 Mayıs tarihleri arasında tercih işlemlerini gerçekleştirmiş olan adaylar,
tercih sonuçları açıklandı mı sorusunu araştırırken Milli Savunma Bakanlığı'ndan
MSÜ 2023 yerleştirme sonuçları
ile ilgili açıklama yapılıp yapılmadığı da merak ediliyor.

MSÜ Tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

MSÜ tercih sonuçları https://personeltemin.msb.gov.tr/ internet adresinden ilan edilecek. Tercih sonuçlarında; öğrenciler Aday Değerlendirme Puanına göre tercih öncelikleri dikkate alınarak yerleştirilecek. MSÜ tercih sonuçlarının geçtiğimiz yıl olduğu haziran ayının üçüncü haftası açıklanması bekleniyor.

MSÜ tercih sonuçları nereden öğrenilecek?

MSÜ tercih sonuçları erişime açıldığıda adaylar MSÜ yerleştirme sonucunu 'https://personeltemin.msb.gov.tr/' adresi üzerinden öğrenebilir.

MSÜ tercih yerleştirme nasıl yapılacak?

1) Adaylar tercih ettiği okullara Aday Değerlendirme Puanına göre tercih öncelikleri dikkate alınarak yerleştirilecektir. Aday Değerlendirme Puanı;

  • a) Üniversite Sınavı Puanı: Harp Okulları için 2021-YKS (Orta Öğretim Başarı Puanı Eklenmemiş), Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2021-TYT (Orta Öğretim Başarı Puanı Eklenmemiş) puanı (2020-TYT puanı 200 ve üzeri olanlar, istedikleri takdirde 2021-TYT’ye girmeden YKS’nin diğer oturumlarına girebileceklerdir. Ancak, 2020-TYT puanı 200 ve üzerinde olduğu için 2021 yılı TYT sınavına girmek istemeyen adaylar, MSB tarafından TYT puanına bir taban puan belirleneceği hususunu göz önünde bulundurmalıdırlar.),
  • b) Fiziki Yeterlilik Testi Puanı,
  • c) Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Puanı (Sadece Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu Adayları için),
  • ç) Mülakat Puanından oluşmaktadır.

2) 7179 Sayılı Askeralma Kanunu kapsamında askerlik hizmetini tamamlayan erbaş ve er adayların (bedelli kapsamında yerine getirenler hariç), aşağıda belirtilen hususları terhis belgesi/belgeleri (2’nci seçim aşamalarının başladığı tarihten önce terhis olmak) ve diploma ile belgelemeleri ve seçim aşamalarında başarılı olmaları halinde eğitim durumları dikkate alınarak;

a) İlk altı aylık askerlik hizmetini tamamlayarak terhis olanların ADP puanına 3 puan, altı ayın sonunda askerlik hizmetine devam edip on iki aylık askerlik hizmetini tamamlayarak terhis olanların ADP puanına 9 puan,

b) Meslek yüksekokulu veya mesleki ve teknik lise mezunlarından; ilk altı aylık askerlik hizmetini tamamlayarak terhis olanların ADP puanına 6 puan, altı ayın sonunda askerlik hizmetine devam edip on iki aylık askerlik hizmetini tamamlayarak terhis olanların ADP puanına 12 puan, ilave edilecektir.

3) Yukarıdaki puan türlerine göre yapılacak olan yerleştirme işlemlerinde ihtiyaç duyulması halinde Milli Savunma Bakanlığınca değişiklik yapılabilecektir.

2023 MSÜ taban puanları

MSÜ’de erkek ve kadın adaylar için tercihte bulunabileceği birçok bölüm yer alıyor. İşte erkek ve kadın adaylar için 2023 MSÜ taban puanları:

2023 MSÜ Harp Okulları taban puanları

Harp okulları erkek adaylar için:
  • HHO Sayısal Taban Puanı: 350,92813
  • KHO, DHO, SG Sayısal Taban Puanı: 311,56385
  • KHO Eşit Ağırlık Taban Puanı: 313,94375
  • KHO Sözel Taban Puanı: 348,02558
Harp okulları kadın adaylar için:
  • HHO Sayısal Taban Puanı: 396,92667
  • KHO, DHO, SG Sayısal Taban Puanı: 386,50110
  • KHO Eşit Ağırlık Taban Puanı: 379,29266

2023 MSÜ Meslek Yüksekokulu (MYO) Taban Puanları

KMYO,HMYO,DMYO,SG MYO Genel Puan Türü: 286,44629

Bando Astsubay MYO adayları için:
  • BANDO MYO (Güzel Sanatlar ve Konservatuar) En Yüksek Puan Türü: 139,04660
  • BANDO MYO (İlk Tercihi Bando Olan) En Yüksek Puan Türü: 240,12756

2023 MSÜ BARAJ PUANI

Milli Savunma Üniversitesi 2021 yılında TYT sınavına katılmayan ve YKS TYT puanı 200 ve üzerinde olmayan adaylar ile; Astsubay Meslek Yüksekokulları için ise 2021 yılı YKS Temel Yeterlilik Testine (TYT) girmeyen veya 2020-YKSTYT puanı 200 ve üzerinde olmayan adayları askeri okullara kabul etmiyordu.

Başvuru kılavuzunda adayların "Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları 2'nci Seçim Aşamalarına katılabilmeleri için ayrıca 2023 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) 1. Oturumu olan Temel Yeterlilik Testine girmeleri gerekmektedir.

Milli Savunma Üniversitesi’ne başvurabilmek için hangi lise türlerinden mezun olmak gerekir?

Herhangi bir lise ve dengi okuldan mezun olan/olacak adaylar MSÜ’ne başvurabilir.

Milli Savunma Üniversitesi’nde okuyabilmek için YKS- TYT ve YKS-AYT oturumlarına katılmak zorunlu mudur?

Asb.MYO için YKS-TYT ve Harp Okulu için YKS-TYT ile YKS-AYT oturumlarına katılmak zorunludur. Bir önceki yıldaki YKS-TYT puanını kullanmak isteyen adaylarla ilgili açıklama bir sonraki soruda yer almaktadır.

Harp Okulu ve/veya Asb.MYO Seçim aşamalarına katılarak bu aşamaların herhangi birinden Elenmek/Ayrılmak diğer Yükseköğretim Kurumlarına başvurmaya engel oluşturur mu?

Adayların Diğer Yükseköğretim Kurumlarına Başvurma Hakları Devam Edecektir.

MSÜ’ne çağrı ve kesin kayıt işlemleri için Şehit- Gazi Çocuklarına özel bir kontenjan ayrılır mı?

Şehit ve gazi çocuklarının 2’nci seçim aşamalarına çağrılmasıyla ilgili olarak; 2023-MSÜ sınavında belirlenecek “Seçim Aşamaları Çağrı Taban Puanının” %90’nını alanlar, ikinci seçim aşamalarına çağırılacaktır.

Seçim aşamalarında başarılı olan şehit ve gazi çocukları, yerleştirme için Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2023-YKS TYT’den, Harp Okulları için 2023 YKS Sayısal/Eşit Ağırlık’tan Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenecek taban puanın %90’ını almış olmak şartıyla kendi aralarında sıralanarak kontenjanın %5’i kadarı okullara kayıt yaptırma hakkını elde ederler. Kendi puanı ile okula kayıt yaptırma hakkını elde eden adaylar % 5’lik kontenjanın dışında tutulurlar.

Vücudunda dövme veya yara izi olan kişiler Askeri Öğrenci olabilir mi?

Bu konuda ayrıntılı bilgi için TSK, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’nin tatuaj ve yara izi ile ilgili bölümünü inceleyiniz.

Daha önce Askeri Okullardan çıkan/çıkarılan veya sivil okullardan çıkarılan öğrenciler MSÜ’de okuyabilir mi?

Başvuru ve Giriş koşullarımızda Bir askeri okuldan çıkmış veya çıkarılmamış, sivil okullardan ise çıkarılmamış olmak ifadesi yer almaktadır.

Okul disiplin cezaları MSÜ’de okumaya engel teşkil eder mi?

Giriş koşullarına engel teşkil eden okuldan çıkarılma cezaları hariç okulda alınan disiplin cezaları MSÜ’nde okumaya engel teşkil etmez.

#MSÜ
#msü tercih sonuçları
#Milli Savunma Üniversitesi
#haberler
10 ay önce