|

Oya Ersoy kimdir? HDP'li Oya Ersoy TBMM'de ne dedi, İslam'a hakaret mi etti?

HDP'li Oya Güzel'den İslam dinine ve Osmanlı Devleti'ne çirkin hakareti gündemde yer aldı. HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy TBMM'de gerçekleştirdiği konuşmada dine ve Osmanlı devletine yönelik çirkin hakaretler içeren cümleler sarf etti. İslam dinini gericilikle suçlayan Ersoy'un bu konuşmasının Regaip Gecesi gecesi olması büyük tepki çekti. Gelişmenin ardından Oya Ersoy kimdir? Oya Ersoy ne dedi, İslam'a hakaret mi etti? sorusu merak kazandı. İşte merak edilen bu soruların yanıtları...

00:16 - 4/02/2022 Cuma
Güncelleme: 18:27 - 16/05/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
OYA ERSOY
OYA ERSOY

Oya Ersoy kimdir? sorusu gündeme geldi. HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy TBMM'de gerçekleştirdiği konuşması büyük tepki çekti. Ersoy'un, Regaib gecesinde yaptığı konuşmasında dine ve İslam'a hakaret etmesi büyük tepkilere yol açtı.

OYA ERSOY NE DEDİ?

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy TBMM'de yaptığı konuşmada dini hükümlere ve Osmanlı Devleti'ne yönelik hakaretlerde bulundu. HDP'li Oya Ersoy'un yaptığı konuşmanın Regaip Gecesi gecesi olmasının planlı olabileceği de gündeme gelirken, Ersoy'a sosyal medyadan tepki yağdı.


"HAKARET EDEMEZSİN"

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin konuya ilişkin yaptığı paylaşımda "İslam’a, inançlarımıza, değerlerimize, insanımıza, ülkemize düşmanlık etmeye doymuyorlar." ifadelerini kullandı. Ersoy'un konuşma yaptığı esnada TBMM'de bulunan AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç "Buna nasıl müsaade ediyorsunuz Başkanım ya? Sayın Başkan, buna müsaade edemezsiniz." diyerek TBMM Başkanı'na Ersoy'un konuşmasının sonlandırılmasını talep etti. AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez ise "Sen kabul etmeyebilirsin, inanmayabilirsin ama hakaret edemezsin. Tek sermayeniz saldırmak ve böyle hakaret etmek, başka bir şey yok" sözleriyle Ersoy'a yüklendi.

OYA ERSOY KİMDİR?

Oya Ersoy 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi, Halkların Demokratik Partisi İstanbul 2. Bölge Bölgesi, 2'nci sıradan milletvekili olarak Meclis’e girdi. Oya Ersoy, Halkevleri’nin önceki dönem Genel Başkanıdır.

#oya ersoy
#oya ersoy kimdir
#oya ersoy ne dedi
#oya ersoy hakaret
#oya ersoy tbmm
#hdp
#hdpli oya ersoy
#oya ersoy islam
#oya ersoy osmanlı
2 yıl önce