|

Özel Ders

Özel ders alarak daha başarılı olmak ister misiniz? Türkiye'nin en iyi üniversitelerinde eğitim gören ve derece yapan özel hocalarından her seviyeye uygun özel ders alabilirsiniz.

12:38 - 14/04/2021 Çarşamba
Güncelleme: 14:22 - 14/04/2021 Çarşamba
Diğer
Özel ders.
Özel ders.
bir dersi anlamanın en etkili yoludur. Özellikle matematik, fizik gibi derslerde çok faydalıdır. Birebir ilgi ve soru çözümü anlama süresini kısaltmaktadır. Her yaşa ve seviyeye uygun özel ders bulunabilir.
Veliler, özellikle
üniversiteye giriş sınavı
(YKS, TYT, AYT) ve
(LGS) için çocuklarının özel ders almasını isterler. Bu sınavların yanında normal okul derslerinde yardım almak isteyen öğrenciler de özel derslere ilgi gösterirler. Veliler, çocuğu ile birebir ilgilenecek olan hocanın, derslerine yardımcı olmasının yanında örnek bir kişiliğe sahip olmasını isterler. Videolu ders içerikleri, öğrenci anlamadığı yerleri soramadığı için çok verimli olmaz.

Bu nedenle öğrenci anlaşılmayan noktaları özel derste anında sorma imkânı bularak daha sağlam adımlarla ilerleyebilir. Kısacası özel ders, lise ve üniversite sınavlarına yardımcı olduğu gibi ara sınıf okul derslerine de yardımcı olur ve başarıyı getirir.

Özel Ders Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tecrübe, özel dersin en önemli noktalarındandır. Yakın zamanda sınava hazırlanmış ve çok iyi dereceler yapmış bir öğrenci sınava tam anlamıyla hazır girmiştir.

Bu sınavlara nasıl çalışılması gerektiğini, önemli konuları, soru tiplerini ve anlaşılamayacak yerleri tecrübe ettiği için bu noktaları özel derste karşı tarafa çok daha rahat ve kolay yoldan anlatabilir.

Bir diğer önemli nokta ise akran öğrenmesidir. Öğrencilerin, birbirleriyle eşit statüde, benzer tutum ve davranışlara sahip olan özel ders hocalarıyla, yetişkinlere oranla çok daha sosyal etkileşim kurabilmeleri öğrenme süreci için olumlu katkı sağlamakta ve süreci hızlandırmaktadır.

Hoca konumundaki öğrenciler akranlarının sorunlarını daha iyi anlayabilirler, onlara koçluk yapabilirler ve bununla beraber onlar için daha iyi birer model olabilirler.

Özel Derste Başarı

Ayrıca, çalışmalarda devamlılık sağlamak da oldukça önemlidir. Unutmamak gerekiyor ki bir işin genelde başarıya ulaşması için devamlılığın olması gerekir. Devamlı yapılan iş ve düzen sizi başarıya götürecek olan iyi bir anahtardır.

Bu noktada öğrenci ve özel ders hocası arasındaki birebir ilişki sayesinde öğrenci, hedefine ulaşırken karşılaştığı zorluklarda pes etmek yerine amacına daha da odaklanarak devam edebilir.

Bütün bunlar göz önüne alındığında derece yapan ve Türkiye’nin en iyi üniversitelerinde öğrenim gören özel ders hocalarıyla
özel ders için en iyi adrestir.
#Özel ders
3 yıl önce