|

Bir kişilik oruç tutup 3 kişilik yemeyin!

Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Gökcan Çakır, Ramazan’da acil servislerin daha yoğun çalıştğını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:57 - 21/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
​​Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Gökcan Çakır
​​Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep Gökcan Çakır

Vatandaşlara Ramazan’ı acil servisler yerine evlerinde geçirmeleri için hem iftarda hem de sahurda düzenli ve dikkatli beslenmelerini öneren Çakır, şöyle konuştu:

ORUCU GÜZEL TUTUYORUZ AMA

“İftardan sonra acil servise, genelikle bir kişilik oruç tutup 3 kişilik iftar eden, yani aşırı yemek yiyenler geliyor. Orucumuzu güzel tutuyoruz ama açtığımızda oruç ve sağlığın genel mantığı dışına çıkıp çok fazla yiyoruz. Bu çok sakıncalı ve tehlikeli bir durum. İftar sonrası aşırı yemekten kaynaklı mide, bağırsak rahatsızlığı, özellikle şeker hastalığı olanlar iftarda diyetleriyle ilgili birtakım kaçamaklar yapıp, karbonhidratlı beslenmeye meyilli olabiliyor. Bu nedenle acil servislere yoğun başvuru oluyor.” Oruç tutamayacak durumdakilerin, buna rağmen oruç tutunca acil servise gelmek zorunda kaldığına işaret eden Çakır, bilinçsizce oruç tutulması sonucu ani kalp durması gibi hasta profiliyle karşılaştıklarını aktardı.


#Zeynep Gökcan Çakır
#Ramazan
6 yıl önce