|

Günün tarifi: 3 peynirli taze baharatlı fırın makarna

"Bugün ne pişirsem?" dediğinizi duyar gibiyiz. İftar sizlere 3 peynirli taze baharatlı fırın makarna tarifini paylaşacağız. Afiyetle yiyeceğiniz bu lezzeti iftara 1 saat kala hazırlayabilirsiniz.

Yeni Şafak
11:50 - 24/05/2018 Perşembe
Güncelleme: 12:57 - 24/05/2018 Perşembe
Lokma
Afiyetle yiyeceğiniz 3 peynirli taze baharatlı fırında makarna.
Afiyetle yiyeceğiniz 3 peynirli taze baharatlı fırında makarna.

Bugünkü tarifimiz makarna sevenler için; 3 peynirli taze baharatlı fırında makarna. Arzu ederseniz harcına ekleyebileceğiniz sebzelerle de fırında makarnanızı zengin hale getirebilirsiniz. "Bugün ne pişirsem?" diyenlere yapımı oldukça kolay olan bu lezzetli yemeğin, isterseniz yapımına geçelim.

2 kişilik için gerekli malzemeler
  • Yarım paket makarna
  • 1 avuç maydanoz
  • 1 avuç fesleğen ve taze nane
  • 1 diş sarımsak
  • 1 paket krema
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı dil peyniri
  • 1 çimdik tuz ve karabiber
  • 1 su bardağı taze peynir
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
Yapılışı:
  • Makarnayı haşlayın ve suyunu süzdürün. Maydanozu ve fesleğeni kıyıp bir kaseye alın. Üzerine sarımsağı rendeleyin. Ardından dil peynirini rendeleyin. Ayrı bir yerde krema ve yumurtayı çatalla hafif çırpın. Beyaz peyniri üzerine ufalayın. Tuz ve karabiber serpin. Süzdürdüğünüz makarnayı bir karıştırma kasesine alın. Üzerine peynirli harcı döküp harmanlayın. Fırın kabınızı yağlayın. Harmanladığınız makarnalı harcı yayın. Üzerine kremalı sosu gezdirin ve kaşar üzerine rendeleyin. Kızarana kadar önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.


Makarnayı haşlayın ve suyunu süzdürün.


Maydanozu, fesleğeni ve maydanozu kıyıp bir kaseye alın. Üzerine sarımsağı ve dil peynirini rendeleyin. Beyaz peyniri üzerine ufalayın. Tuz ve karabiber serpin. Ayrı bir yerde krema ve yumurtayı çatalla hafif çırpın.


Süzdürdüğünüz makarnayı bir karıştırma kasesine alın. Üzerine peynirli harcı döküp harmanlayın.


Fırın kabınızı yağlayın.



Harmanladığınız makarnalı harcı tepsiye yayın.


Üzerine kremalı sosu gezdirin ve kaşar üzerine rendeleyin.


Kızarana kadar önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.


Ve sonuç... İftarda arkadaşlarınızla bir araya gelerek afiyetle yiyebileceğiniz enfes lezzete sahip 3 peynirli taze baharatlı fırın makarna.


Ramazan Rahmet ve Bereket, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Ayıdır

Peygamberimiz (s.a.s.)
ayının rahmet, mağfiret ve bereket, sosyal yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu ashabına yaptığı şu konuşmasında veciz bir şekilde ifade etmiştir: Sahabeden Selman el-Farisî (r.a.) anlatıyor: Allah’ın elçisi Şaban ayının son günü bize bir konuşma yaptı ve şöyle buyurdu: Ey insanlar! Bereketli ve büyük bir ayın gölgesi üzerinize düşmüştür.

Bu öyle bir ay ki onda bin aydan daha hayırlı olan bir gece vardır. O öyle bir ay ki Allah o ayda oruç tutmayı farz kılmış, gecelerini nafile ibadet (teravih namazı) ile geçirmeyi teşvik etmiştir. Kim Ramazan ayında hayır işlerse Ramazan ayı dışında farz bir ibadeti yapan kimse gibi sevap kazanır. Kim Ramazan ayında bir farzı eda ederse Ramazan ayı dışında yetmiş farzı eda eden kimse gibi sevap kazanır.

Ramazan sabır ayıdır

Ramazan ayı sabır ayıdır. (Ebû Dâvûd, “Savm”, 55) Sabrın sevabı ise cennettir. Ramazan, yardım etme ve ihsanda bulunma ayıdır. Bu ayda müminin rızkı artar. Kim bu ayda
tutan bir mümine iftar yemeği verirse bu, günahlarının bağışlanması ve cehennem ateşinden azat olmasına vesile olur, iftar verdiği kimsenin oruç ile kazandığı kadar sevap kazanır, oruç tutanın sevabında da eksilme olmaz.

Sahabe, “Ey Allah’ın elçisi! Hepimiz iftar verecek güce sahip değiliz ki” dedi. Bunun üzerine Hz. Peygamber, “Allah, bu sevabı bir tek hurma veya bir bardak su veya bir içimlik süt ikramı ile de verir” buyurdu. (Konuşmasına şöyle devam etti): Ramazan, evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden kurtulma ayıdır.

Kim bu ayda işçisinin / hizmetçisinin işini hafifletirse Allah onu bağışlar ve cehennem ateşinden azat eder. (Ey insanlar!) Ramazan ayında dört şeyi çok yapın. Bunlardan ikisi ile Rabb’inizi razı edersiniz. Diğer ikisine ise sizin ihtiyacınız var. Rabb’inizi razı edeceğiniz şeyler; kelime-i şahadet ve tövbe-i istiğfardır.

Sizin muhtaç olduğunuz iki şey ise, Allah’tan cenneti ister, cehennemden O’na sığınırsınız. Kim oruç tutan bir mümine su ikram ederse Allah da onu benim (Kevser) havuzumdan içirir. Bu havuzdan içen cennete girinceye kadar bir daha susamaz.”

#günün tarifi
#İftar menüsü
#3 peynirli taze baharatlı fırın makarna
6 yıl önce