|

Oyumuz istikrara

Ankara’nın Sincan ve Kahramankazan ilçelerinde yaşayan vatandaşlar 24 Haziran’ı Türkiye’nin en önemli seçimi olarak görüyor. Seçimlerin ilan edilmesinden sonra başlayan dolar operasyonuna dikkat çeken vatandaşlar, “İstikrar için AK Parti’ye oy vereceğiz” diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/05/2018 Monday
Güncelleme: 01:46 - 28/05/2018 Monday
Yeni Şafak
Ahmet Din ve Fatih Karadağ
Ahmet Din ve Fatih Karadağ

24 Haziran seçimleri yaklaşırken, Yeni Şafak halkın nabzını tutmaya devam ediyor. Ankara'nın Sincan ve Kahramankazan ilçe sakinleri, 24 Haziran'ın Türkiye tarihinin en önemli seçimi olduğunu belirtiyor. Milletin geçmişini çok iyi hatırladığını söyleyen 15 Temmuz gazisi Kahramankazanlılar "Türkiye'nin istikrarı için yine AK Parti" diyor. Dolardaki artışı "oyun" olarak gören vatandaşlar, "Milletimiz bunun da üstesinden gelecek. Menderes’e, Turgut Özal’a sahip çıkamadığımız kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkmamız lazım" uyarısı yapıyor.

BİRLİK OLMA ZAMANI

Kahramankazanlı Hasan Yılmaz (74), 24 Haziran'daki seçimin, Türkiye Cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olduğunu belirterek "Muhalefetin kurduğu millet ittifakına kalırsak yandık. Sonuna kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Türkiye için hep beraber birlik olmamız lazım. Oyumuz her zamanki gibi Erdoğan'a" dedi.

ATATÜRK GELSE BUNLARI KOVAR

CHP yönetimini eleştiren emekli Adem Hafi Arı (58), "Partinin genel başkanı (Kemal Kılıçdaroğlu) vekilliği de kaybederim korkusuyla aday olamıyor. Muharrem İnce’yi öne sürüyor. Bugün Atatürk mezardan çıkıp gelse bunları partiden kovardı. Öğretmenlikten gelmiş (Muharrem İnce). Devlet yönetmek öğretmenliğe benzemez. Bu yüzden İnce’yi eleyip sık dokumamız lazım" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN BİZDEN BİRİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan memnuniyetini dile getiren ev hanımı Zahide Şimşek (48), "Erdoğan bizden biri gibi ve her kesimi kucaklıyor. Ak Parti ihtiyaç sahibi, muhtaç herkese yardım eli uzatmaktan geri kalmıyor" diye konuştu.


ÇOK YOKLUK ÇEKTİK

Eskiden çok yokluk çektiklerini söyleyen Mustafa Benzer, şunları söyledi: "Ömrümüz kuyruklarda geçti. Sağ-sol kavgası yüzünden okuyamadık. Eskiden ekmek alabilmek için sabaha karşı saat 4 gibi gider ekmek kuyruklarında beklerdik. O aldığımız ekmeği de 3 gün yerdik."

ERBAKAN'IN KEMİKLERİ SIZLIYOR

Muharrem İnce’ye de tepki gösteren Benzer, "Haberlerde dinliyorum, 'İçerideki çıksın' diyor. Memlekete hainlik (Selahattin Demirtaş) yapan adamın adaylığı bile sakıncalı. Bu nasıl kanun bunların aday olmasına izin veriyor. Bir de Temel Karamollaoğlu çıktı. Erbakan’ın kemikleri sızlıyordur" ifadelerini kullandı.

Geleceğin adayıyız

Üniversite sınavlarına hazırlanan Ahmet Din (19) ve Fatih Karadağ (19), “Oyumuz inşallah Cumhurbaşkanı Erdoğan’a. Milletvekili seçilme yaşının 18’e indirilmesi önemli bir gelişme ve biz kendimizi geleceğin adayı olarak görüyoruz. Bizim yaşımız geçmişte yaşanan olaylara yetmiyor ama 15 Temmuz’u yaşadık ve internetten her şeyi okuyup öğrenebiliyoruz” ifadeleri kullandılar.


MİLLETİ TEMSİL ETMİYORLAR

Millet ittifakının milleti temsil etmediği söyleyen Mehmet Koç (47), “24 Haziran seçimlerinde oyumuzu cumhurbaşkanımıza vermeyip de kime vereceğiz. Haymanalı olarak ben Ak Parti’ye vereceğim. Eğer yönetim diğerlerinin eline geçerse ülkeyi zor günler bekler. Türkiye’nin Erdoğan öncesini ve sonrasını çok iyi biliyoruz” dedi.

Muhalefet samimi değil

Oğuzhan Karayaka (22), Cumhurbaşkanı Erdoğan dışındaki adayların samimi olmadığı söyleyerek, “Diğer adaylar Ak Parti’nin yaptıklarını vaat olarak söylüyorlar ve bence gülünç duruma düşüyorlar. Bu seçimde oyumu AK Parti’ye vereceğim” diye konuştu.


Kıyamete kadar mücadele

Birliğin olduğu yerden kuvvet doğacağını söyleyen Sincan esnafı Mustafa Elmacı (40), “Dış mihraklarla mücadelemiz kıyamete kadar sürecek. Ülke olarak biz geçmişte yapılanları unutmadık ve milletçe feraset sahibi olarak birlik olacağız. Türkiye için, huzur için oyum yine AK Parti’ye” şeklide konuştu.

Dolardaki oyunun üstesinden geliriz

Seçimlerin erkene alınmasını olumlu karşılayan Fatih- Sema Berber (26) çifti, “Seçimin ilan edilmesinden sonra dolar üzerinde oynanan oyunu da görüyoruz. Ancak bu millet bunun da üstesinden gelecektir. Menderes’e, Turgut Özal’a sahip çıkamadığımız kadar Erdoğan’a sahip çıkmamız lazım” dedi.

#Mustafa Benzer
#Muharrem İnce
#Ankara
6 years ago