|

Sandığa CHP baskısı

İstanbul Maltepe’de günlerdir devam eden oy sayımı CHP’lilerin yoğun baskısı altında yapılıyor. CHP teşkilatı, Türkan Saylan Kültür Merkezi’ni abluka altında tutuyor. ‘Ali Kılıç’ yazılı zabıta araçları her yerde. Yasal olarak sayım/döküm bölgesinde olmaması gereken belediye personeli cirit atıyor. Bazı CHP’li vekiller de, kültür merkezinin üst katlarında kendilerine tahsis edilen odalarda kalıyor.

Mustafa Duran
04:00 - 17/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 03:10 - 17/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Oturan; Hulusi Şentürk (Soldan 2), Osman Boyraz (Soldan 3), Erol Kaya (Soldan 4), İffet Polat (Soldan 5) ve Serap Yaşar (Soldan 6))
Oturan; Hulusi Şentürk (Soldan 2), Osman Boyraz (Soldan 3), Erol Kaya (Soldan 4), İffet Polat (Soldan 5) ve Serap Yaşar (Soldan 6))

CHP teşkilatı Türkan Saylan Kültür Merkezi’ni adeta abluka altına almış. Arkasında ‘Ali Kılıç’ yazılı zabıta araçları ve zabıtalar her yerde. Belediyenin tüm imkanları CHP teşkilatı için seferber edilmiş. Gelişmeleri medya da anbean takip ediyor. Çok sayıda basın mensubu merkezin önünde görev yapıyor. Ne zaman bir canlı bağlantı olsa ortam hareketleniyor. Kameranın karşısına geçen CHP’liler ‘mazbatayı ver’ diye sloganlar atarak canlı yayındaki muhabiri baskı altına alıyor.

BELEDİYE PERSONELİ SAYIM MAHALLİNDE!

Binanın iki kapısı da polis tarafından kurulan barikatlarla kapatılmış. Polis ve bekçiler partiler tarafından adı bildirilmeyen hiç kimseyi içeriye almıyor. İçeride de durum dışarıdan farksız. Anamuhalefet milletvekillerinin sosyal medyadan yaydığı algının tam tersine sayım heyetleri AK Parti ve MHP’lilerin değil, CHP’lilerin yoğun bir baskısı altında. Maltepe Belediyesi’ne bağlı bazı idari müdürlüklerin burada olması ve bu kurumların partizanca davranan çalışanları da bu havanın oluşmasında etken. Yasal olarak sayım/döküm bölgesinde olmaması gereken belediye personelleri her yerde cirit atıyor.

VEKİLLER NÖBETTE

AK Parti ve MHP, başvurularına rağmen belediye personelinin bölgeden uzaklaştırılmamasına isyan ediyor. AK Parti’li vekiller de 31 Mart’ta milletin emanet olarak verdiği oylara sahip çıkmak için sayım bölgesinde 7/24 nöbet tutuyor. Tecrübeli siyasetçi, AK Parti’nin Maltepe Sorumlusu Milletvekili Erol Kaya ile milletvekilleri Hulusi Şentürk, Osman Boyraz, İffet Polat ve Serap Yaşar gelişmeleri dakika dakika takip ediyor.

30 HEYETİN O SALONA SIĞMASI İMKANSIZ

Bulunduğumuz süre içerisinde çok sayıda CHP’li milletvekili de bina içerisinde gözümüze çarpıyor. Öğrendiğimize göre CHP’li vekillerin bir bölümü kültür merkezinin üst katlarında kendilerine tahsis edilen odalarda yatıp kalkıyor. Sayım istasyonu sayısı ile ilgili günlerdir devam eden tartışmaların tamamen bir algı operasyonu olduğu açıkça ortaya çıkıyor. Oy sayımının yapıldığı salon o kadar küçük ki, CHP’nin talep ettiği gibi 30 ayrı sayım heyetinin oluşturulması fizik olarak imkansız. Sayımın 12 heyet tarafından yürütüldüğü anlara ilişkin görüntüleri de izledik; gördük ki ayakta duracak yer bile neredeyse yok. Fiziki olarak sayımın sıhhatini tehdit eden, belediyenin birimlerinin de içinde olduğu bu binanın neden tercih edildiğini AK Parti milletvekillerine sorduk. Belgeleriyle gördük ki AK Parti teşkilatı seçimlerden önce ilçe seçim kuruluna “Bina yetersiz. Seçim koordinasyon merkezi başka bir yere taşınsın” diye başvuru yapmış ancak bu talep kabul görmemiş. Gazetemizin baskıya girdiği saatlerde çalışmalar bitme aşamasındaydı ancak sayım bitse de tartışmalar biteceğe pek benzemiyor.

#İstanbul
#Maltepe
#Seçim
#CHP
#Ali Kılıç
#Zabıta
5 yıl önce