|

Teröriste af yok

Başbakan Binali Yıldırım, hükümetin gündeminde terörden yargılananlara yönelik herhangi bir affın söz konusu olmadığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/05/2018 Pazar
Güncelleme: 09:14 - 13/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
​Başbakan Binali Yıldırım
​Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım, “Bölücü FETÖ’cülerin, bölücülerin can simidi gibi sarıldığı benzemezler ittifakı, 24 Haziran’da, 13’üncü seçim zaferimizle bir kez daha hüsrana uğrayacaklardır” dedi. Yıldırım, Erzincan’da yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış töreni ile Akyazı’daki “10 Adet Kırsal Kalkınma Projesi Toplu Açılış ve 250 bin Düve Projesi İlk Teslim Töreni”nde konuştu. Başbakan Yıldırım, konuşmasına, “İnsanı mert, ikimi sert, bereketli topraklarında hayaller kurduğum Erzincan. Derdi derdim, sevinci sevincim Erzincan. Nice mezalimi, seferberliği afeti yaşayıp da dimdik ayakta kamış yiğitler diyarı Erzincan” sözleriyle başladı.

MİLLET DARBELERDEN BIKTI

16 Nisan’ın aslında kararın verildiği tarih olduğunu bildiren Yıldırım, “Ne karar verdi millet? Dedi ki ‘Artık darbelerden bıktık. Bu vesayetten, kumpaslardan bıktık, iktidarı, hükümeti, Meclisi kendim belirleyeceğim. Öyle milletvekillerini seçip göndermek yok, hem milletvekillerini seçeceğim hem Türkiye’yi kim yönetecek, ona da ben karar vereceğim’ dediniz, işe el koydunuz. 16 Nisan’da bunun yolunu açtınız” dedi. Yıldırım, 24 Haziran’ın, açılan bu yolun uygulamaya geçeceği tarih olduğuna işaret ederek, “16 Nisan’da oluşan irade, 24 Haziran’da sandığa yansıyacak milletimiz, ülkemizin 2023 hedeflerini gerçekleştirecek güçlü iktidarı, sürekli istikrarı sağlayacak kararı verecektir” değerlendirmesini yaptı.

HALK YİNE FERASETİNİ GÖSTERECEK

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin ittifakına da değinen Yıldırım, şöyle devam etti: “Benzemezler ittifakı, Cumhur İttifakı’na karşı kuruldu ama Cumhur İttifakı’nın hedefi bellidir; milletin bekasıdır, milletin geleceğidir. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı iç ve dış emperyal güçlere karşı milletin dik ve kararlı duruşudur. Onun için biz ittifakı milletle yapıyoruz. Bölücü FETÖ’cülerin, bölücülerin can simidi gibi sarıldığı benzemezler ittifakı, 24 Haziran’da, 13’üncü seçim zaferimizle bir kez daha hüsrana uğrayacaklardır. Millet bir kez daha firasetini gösterecek.”

  • Gündemde af yok
  • Başbakan Binali Yıldırım, hükümetin gündeminde af olmadığını söyledi. Yıldırım, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin af konusundaki açıklamalarına ilişkin, “Sayın Bahçeli zannediyorum, bölücü terör örgütlerine, onu destekleyenlere karşı... Bugünlerde terör muhipleri bir çalışma içerisine girdiler, ona bir tepki olarak öyle bir konuyu gündeme getirmiş olabilir diye düşünüyorum. Ama hükümet olarak bizim gündemimizde teröristlere asla ve asla af söz konusu değildir” diye konuştu.

Şeker fabrikalarını birleştirdik

Erzincan Şeker Fabrikası üzerine kafaları karıştıranlar olduğuna işaret eden Yıldırım, “Erzincan Şeker Fabrikası ile Erzurum Şeker Fabrikasını birleştirdik. İkisi beraber çok daha fazla kapasiteyle çalışacak. Kardeşlerimize, çok daha iş aş kapısı olacak. Orada 6 ay çalışan kardeşlerimizin de 10 ay çalışması için karar verdik, onu da onayladım. Hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.


Buğday üreticisine iyi haber

Başbakan Binali Yıldırım, ton başına 940 lira olan buğday alım fiyatını, yüzde 12 artışla 1050 liraya yükselttiklerini açıkladı. Yıldırım, şunları söyledi: Gelirken tarım bakanımızla konuştuk. TMO çalışmasını yaptı. Geçen sene ton başına 940 lira fiyat veriyorduk. Referans fiyatı. Çiftçinin emeğinin alın terinin karşılığı. Bu sene bu fiyatı tekrar gözden geçirdik, 1050 TL’ye çıkardık. Yüzde 12 artış. Hayırlı uğurlu olsun. Yüzde altıya kadar buğdayın kalitesine göre ilave prim ödenecek. Rakam 1110 liraya geliyor.”

KİŞİ BAŞINA KIRMIZI ET TÜKETİMİ ARTTI

Başbakan, “2002 yılında AK Parti iktidara geldiğinde yıllık kişi başı et tüketimi 6,7 kilogramdı. Şimdi 15 kiloyu buldu. Hayvan varlığının artışı ile et tüketimi aynı değil. Et tüketimi artı. Bu neyi gösteriyor? Refahı gösteriyor. Türkiye 3,5 kat büyünce et tüketimi de aynı şekilde 3 kat büyümüş oldu. Hayvancılıktaki artış, aynı miktarda olmadığı için bir müddet daha ithalat yapacağız. Bu düve ve koyun projesi, TKDK ve TİGEM’in yaptığı çalışmalarla ithalatı tamamen bitirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

#Binali Yıldırım
#Seçim
#Af
6 yıl önce