|

Ayrılığa düşmeyin

Dünyanın dörtbir yanından okumak için Türkiye’ye gelen öğrencilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sımsıkı Allah’ın ipine, yani Kur’an’a sarılın, ayrılığa düşmeyin; bize ayrılık yasak” dedi. Erdoğan, 115 bin yabancı öğrenciye çalışma izni verileceğini açıkladı. Öğrenciler, ikamet belgesini de artık üniversiteden alabilecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/05/2018 Pazar
Güncelleme: 02:46 - 13/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen ‘UDEF 11. Uluslararası Öğrenci Buluşmalarının Final Programı’na katıldı. Fransa’nın son günlerde Türkiye ile ilgili olumsuz yaklaşımlar sergilediğine dikkat çeken Erdoğan, “Fransa sadece Cezayir’de 5 milyon insanı katletti. Libya’da aynı şeyi yaptılar. Ruanda’da yüz binleri katlettiler. Ama Türkiye’ye karşı ne yaptıkların görüyorsunuz. Biz size ne yaptık? Güçlenmemizden rahatsız oluyorsanız, isteseniz de istemeseniz de güçleneceğiz. Dürüst ve samimi olduğunuz sürece bizde size karşı dürüstüz. Ama samimi olmazsanız gereğini yaparız. Sömürdükleri ülkelerin sadece maddi zenginliklerini değil tarihini ve kültürünü de kendine göre dizayn edenlere karşı en büyük gücümüz buradaki birlikteliğimizdir” şeklinde konuştu.

ROMANLARIN İÇİNDEN ÇIKTIM

Öğrencilere, “Kur’an’a sarılın, ayrılığa düşmeyin. Birbirimizi severken sadece yaradılanı yaradandan ötürü seveceğiz” çağrısı yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fransa Romanları ülkesinden dışladı. Ama ben Romanların içinden çıktım geldim. Romanlarla birlikte aynı ilkokulda okudum. Ve Roman mahallesinden bir Başbakan bir Cumhurbaşkanı çıktı. İşte bizim inancımızın güzelliği burada. Afrika başta olmak üzere mazlum coğrafyalarda sadece gelin beraber kazanalım diyoruz” dedi.

BM’Yİ REFORME ETMEMİZ ŞART

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “BM’yi reforme etmemiz şart. 20 üyenin tamamı daimi üye olsun. Ve dönerli olarak 10 tanesi diyelim ki bir sonraki 10 olarak kalsın, ama bu değişim devam etsin. Değişim devam ederken de buradaki 20 üyenin tamamı da BM’nin daimi üyesi olsun. Şu anda bir tane halkı Müslüman olan ülke orada yok. Biz adalet istiyoruz.”

  • SALDIRIYA MARUZ KALDIK
  • Misafir öğrencileri kabulden, eğitime ve mezuniyet sonrasına kadar her aşamada, İslam’ın ve Türkiye’nin düşmanı FETÖ’nün istismarından kurtaracak tedbirleri aldıklarını belirten Erdoğan, “Biliyorsunuz Türkiye, FETÖ’nün darbe girişimi dahil pek çok saldırısına maruz kaldı. FETÖ yurt dışından gelen öğrencileri istismar ediyordu. Maarif Vakfımız Arnavutluk’ta okulların teslim alma sürecine devam ediyor.

ARNAVUTLUK FETÖ İŞGALİ ALTINDA

Arnavutluk da maalesef o FETÖ’nün adeta istilası altında. Tabii görüşmelerimiz oluyor. Er veya geç orada da onların o müstevli hareketini çökerteceğiz. Sadece Afrika’da 10 bin öğrenciye eğitim öğretim veriyor olması çok önemli. Yunus Emre Enstitü’müz dünya çapında sayıları 55’e ulaşan Türk Kültür Merkezi ile çok güzel faaliyetler yürütüyor” şeklinde konuştu.


Misafir öğrencilere üç müjde birden

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı misafir öğrencilere üç müjde birden verdi. Erdoğan’ın birinci müjdesi, 115 bin olan misafir öğrenci sayısının 350 bine çıkarılmasıydı. İkinci müjde ise, 115 bin misafir öğrencinin ikamet belgelerini Göç İdaresi’ne gitmeden kendi üniversitelerinden alabilecek olmasıydı. Erdoğan’ın üçüncü müjdesi ise misafir öğrencilere çalışma izniydi. Erdoğan, “Şimdi misafir öğrencilerimiz ikamet belgelerini kendi üniversitelerinden alabilecekler.

Ayrıca 3 ay beklemeden Genel Sağlık Sigortası’na dahil olabilecekler. Eskiden kalma sigorta prim borcu olan öğrencilerimizin de faizleri silindi” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah yakında hem öğrenciler hem mezunlar için çalışma izni sorununu ortadan kaldırıyoruz. Dünyada en çok misafir öğrenci barındıran ilk 5 ülke arasına girmek istiyoruz. Türkiye bursları günbegün marka haline geliyor. 5 bin kontenjan için 120 bin başvuru alıyoruz” şeklinde konuştu.


Yargının zirvesiyle akşam yemeği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Danıştay’ın kuruluşunun 150. yılı dolayısıyla Tarabya Köşkü’nde verilen akşam yemeğine katıldı. Yemeğe Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ve Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit’in yanı sıra bir çok yabancı ülkenin yüksek mahkeme başkanları katıldı.

Annenizin duasını alın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anneler Günü münasebetiyle yayınladığı mesajında, "İlk duacımız, ilk hamimiz, merhameti ve şefkati en çok kendilerinden gördüğümüz, sığınağımız, korunağımız olan annelerimizin, Anneler Günü'nü kutluyorum" ifadesini kullandı.

Erdoğan, annenin her insanın sırrı, sırdaşı, dostu ve arkadaşı olduğunu vurgulayarak, "Evlatlarının mutluluğu, geleceği için kendilerini feda eden, yemeyip yediren, gezmeyip gezdiren annelerimizin üzerimizdeki haklarını asla ödeyemeyiz” dedi. 'Cennet anaların ayakları altındadır' sözünü hatırlatan Erdoğan, annelerin hayır duasının önemini vurguladı.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Seçim
#Yabancı Öğrenciler
6 yıl önce