|

Altın Adam Rıza

Finlandiya''daki Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası''nda 130 kiloda Rıza Kayaalp, Bulgar Nikolov Dimitrov''u 9-0 teknik üstünlükle mağlup ederek üst üste 3. kez Avrupa şampiyonu oldu. 96 kiloda ise Cenk İldem finalde rakibine mağlup olarak gümüş madalyada kaldı

.
00:00 - 6/04/2014 Pazar
Güncelleme: 22:36 - 5/04/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Altın Adam Rıza
Altın Adam Rıza

Finlandiya''nın başkenti Helsinki''de yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası grekoromen müsabakalarında Türkiye bir altın ve bir gümüş madalya aldı. Helsinki yakınlarındaki Vantaa''daki Trio Areena''daki şampiyonada 130 kiloda son Avrupa Şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp Ukraynalı Oleksandr Chernetskyy''i 2-0 yenerek çeyrek finalde Litvanyalı Mindaugas Mizgaitis''i 3-0 yenerek yarı finale yükseldi. Kayaalp, yarı finalde Rus Vasily Parshin''i zorlanmadan 9-0 geçerek finale kaldı. Finalde, Bulgar Nikolov Lyubomir Dimitrov ile güreşen şampiyon güreşçi, rakibi pasif güreşince ilk ihtarını aldı. Kayaalp, yerdeki rakibini 4 kez çırparak 1 dakika 18 saniyede 9-0 teknik üstünlükle kazandı ve altın madalyanın sahibi oldu. Bu sonuçla grekoromen stilde ülkemize ilk altın madalyayı kazandıran milli güreşçimiz, üst üste 3., toplamda da 4. kez Avrupa Şampiyonluğu''na ulaşmış oldu.

CENK İLDEM GÜMÜŞTE KALDI

98 kiloda Cenk İldem, ilk maçında İsveçli Carl Fredrik Stefan Schon''u 2-1 yenerek çıktığı çeyrek finalde Gürcistanlı Vasıl Imerlıshvılı''yi 2-0 yendi. Yarı finalde de Fransa''dan Melonin Noumonvi''yi 4-2 yenen İldem, finalde Ermeni Artur Aleksanyan ile altın madalya için güreşti. Rakibi karşısında fazla varlık gösteremen İldem, 5-0 yenilerek gümüş madalya ile yetindi. 59 kiloda ise Rahman Bilici, bronz madalya için Azerbaycanlı Kamran Mammadov ile mindere çıktı. Tartışmalı bir mücadele sonunda minderden 9-8 yenik ayrılan milli güreşçi, Avrupa beşincisi oldu. 66 kiloda mücadele eden Atakan Yüksel ise ilk turda mağlup olarak turnuvaya veda etti.

İlk kutlama Yerlikaya''dan

Finlandiya''daki Avrupa Şampiyonası''nda ülkemize altın madalya kazandıran 130 kilodaki gururumuz Rıza Kayaalp ile gümüş madalya alan Cenk İldem''i ilk kutlayan Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya oldu. Madalya töreninde sonra bir araya gelen Rıza Kayaalp ile Cenk ildem ve Başkan Hamza Yerlikaya, güreş kafilesiyle birlikte çektirdikleri fotoğraf ile sevinçlerini paylaştılar. Yerlikaya, şampiyonada madalyaları toplamaya devam edeceklerini belirterek, ''Rıza ile sevindik, Cenk ile üzüldük. Bu başarılar devam edecek'' diye konuştu.

Şampiyon güreşçiler çiçeklerle karşılandı

Finlandiya''nın Helsinki şehrinde düzenlenen Avrupa Serbest Güreş Şampiyonası''nda takım halinde üçüncü olan Serbest Güreş Milli Takımı dün yurda döndü. Istanbul Büyükşehir Belediyesporlu güreşçiler Atatürk Havaalanı''nda çiçeklerle karşılandı. Serbest güreşte 125 kiloda Taha Akgül Avrupa Şampiyonu olarak ülkemize altın madalya kazandırırken, Servet Coşkun ise ilk Avurpa Şampiyonası macerasında gümüş madalya ile yetindi. Yakup Gör ve Soner Demirtaş da Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalyanın sahibi olmuştu.

10 yıl önce