|

Hollanda Futbol Federasyonu sezonu iptal etti

Hollanda Ligi'nde sezon iptal edildi. 2019-2020 sezonunda şampiyon ve küme düşen takım olmayacak. Öte yandan bu durum UEFA'yı rahatsız etti. Liglerin bitirilmesini isteyen UEFA, tescil kararı alan ülkelerin Avrupa kupalarına katılacak takımlarını turnuvalarına almayabileceğini belirtmişti. Bu durum ülke puanı sıralamasında Türkiye'nin işine yarayabilir.

19:26 - 24/04/2020 Cuma
Güncelleme: 09:08 - 25/04/2020 Cumartesi
Yeni Şafak
Hollanda Lig Kupası
Hollanda Lig Kupası

Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin 1 Eylül'e kadar ülkede herhangi bir spor organizasyonunun yapılamayacağını açıklamasının ardından Hollanda Futbol Federasyonu (KNVB), son kararını kulüplere bildirdi.

Yapılan açıklamaya göre, Eredivisie ve Eerste Divisie başta olmak üzere tüm futbol organizasyonlarının mevcut sezonları iptal edildi ve maçların oynanmamış olarak sayılmasına karar verildi. Şampiyon bir takım belirlenmeyeceğinin ifade edildiği açıklamada, küme düşme ve bir üst lige çıkma da olmayacak.

Gelecek sezon Hollanda'yı UEFA organizasyonlarında temsil edecek takımlar ise Eredivisie'nin mevcut puan durumuna göre seçilecek ve organizasyonlara katılan takımlar, UEFA'dan kazandıkları katılım ücretlerini tüm takımlara eşit olarak paylaştıracak.

Türk takımları 5 takımla Avrupa'da oynayabilir mi?
  • UEFA, önceki günlerde federasyonlara 'liglerinizi tamamlayın Avrupa kupalarına takımlarınızı almayabilirim' demişti. Hollanda'nın bu tutumu sonrasında nasıl bir karar çıkacağı merak konusu. Ülke puan sıralamasında önümüzdeki rakiplerden biri olan Hollanda'nın takımlarının Avrupa kupalarına alınmaması ihtimalinden dolayı Türkiye'nin lig derecesinden Avrupa kupalarına 5 takım göndermesinin yolu açılabilir.



#Hollanda
4 yıl önce