|

Kadıköy'de dev randevu

Ligde 3 haftadır galip gelemeyen, puan cetvelinin 14. sırasında yer alan Fenerbahçe, Trabzonspor karşısında kazanarak rahat bir nefes almak istiyor. Bordo-mavililer ise, sarı-lacivertlileri yenerek hem 22 yıllık hasretine son vermek hem de 2010-2011 sezonunun ardından 6 maçlık galibiyet serisi yakalamak için mücadele edecek.

Haber Merkezi
04:00 - 27/04/2019 Cumartesi
Güncelleme: 16:55 - 27/04/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Ülker Stadyumu
Ülker Stadyumu

Fenerbahçe, Süper Lig’in 30. haftasında bugün sahasında Trabzonspor’la karşılaşacak. Mücadele saat 19.00'da başlayacak.

Süper Lig’de son 3 maçında galip gelemeyen ve küme düşme hattının 5 puan üstünde 33 puanla 14. sırada yer alan sarı-lacivertliler, Trabzonspor karşısında kazanarak rahat bir nefes almak istiyor. Ligde 52 puanla 4. sırada yer alarak Avrupa kupalarına katılma yolunda büyük avantaj yakalayan bordo-mavili takım ise Fenerbahçe deplasmanında da kazanarak galibiyet serisini 6’ya yükseltmek ve ilk 3 iddiasını sürdürmek istiyor. Karadeniz ekibi, Fenerbahçe maçından galibiyetle ayrılması halinde, 2010-2011’in ardından 8 sezon sonra 6 maçlık galibiyet serisi yakalama başarısı gösterecek.

Zorlu maç öncesi Fenerbahçe’de 4 eksik bulunuyor. Sakatlıkları bulunan Victor Moses ve Serdar Aziz’in yanı sıra sarı kart cezalısı İsmail Köybaşı ile kırmızı kart cezası bu maçla tamamlanacak Mehmet Ekici, Trabzonspor karşısında forma giyemeyecek. Hafif sakatlığı bulunan Hasan Ali Kaldırım’ın ise Trabzonspor karşısında forma giyebileceği öğrenildi. Karadeniz ekibinde ise Onazi ve Ekuban’ın sakatlıkları bulunuyor.

TRABZONSPOR, KADIKÖY’DE 22 YILDIR KAZANAMIYOR

Ligin ilk yarısında Fenerbahçe’yi 2-1 yenerek rakibi karşısında iç sahada 8 yıllık maç kazanamama özlemini sonlandıran Trabzonspor, deplasmandaki 22 yıllık galibiyet hasretine bu kez son vermeye çalışacak. Sarı-lacivertli takımı Kadıköy’de en son 23 Ağustos 1997’de 3-1 mağlup eden, rakibi karşısında son 21 dış saha maçında 12 mağlubiyet ve 9 beraberlik alan bordo-mavililer, bu kez gülen taraf olmayı hedefliyor. Fenerbahçe ile Trabzonspor, lig tarihinde 91 kez karşılaştı. Lig maçlarında Fenerbahçe 37, Trabzonspor 23 galibiyet aldı, 31 karşılaşmada da eşitlik bozulmadı. Fenerbahçe’nin ligdeki 120 golüne, Trabzonspor 91 golle cevap verdi. Sezonun ilk yarısında Trabzon’da yapılan randevuyu 2-1 kazanan ev sahibi ekip, Fenerbahçe karşısında 17’si Süper Lig, biri Türkiye Kupası olmak üzere 18 resmi maçlık galibiyet hasretine son vermişti.

Fırtına’nın kozu Nwakaeme

Trabzonspor’un sezon başında kadrosuna kattığı ve Süper Lig’de attığı 10 golün yanında yaptığı 7 asistle fırtına gibi esen Anthony Nwaekeme, Fenerbahçe maçını bekliyor. Bordo-mavili takım adına kritik gollere imza atan Nwakaeme, başarılı bir sezon geçiriyor. Beşiktaş ve Galatasaray kalesini boş geçmeyen yıldız oyuncu, Karadeniz ekibinin Fenerbahçe karşısındaki en büyük kozlarından biri olacak.

123. MAÇ

Fenerbahçe ile Trabzonspor, Süper Lig’de bugün yapacakları maçla 123. kez karşı karşıya gelecek. Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı’nda 13 Şubat 1974’te yapılan ve 0-0 sonuçlanan Türkiye Kupası çeyrek final maçıyla başlayan 45 yıllık rekabette, galibiyet sayısında Fenerbahçe’nin 10 farkla üstünlüğü bulunuyor. Sarı-lacivertli ekip, 91 lig, 12 Türkiye Kupası, 9 özel, dörder Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık Kupası ve 2 TSYD Kupası olmak üzere, toplam 122 maçtan 48’ini kazandı, bordo-mavili takım ise 38 galibiyet elde etti. Taraflar 36 karşılaşmada eşitliği bozamadı. Rekabetteki son 4 maçı kazanamayan Fenerbahçe’nin toplam 154 golüne, Trabzonspor 132 golle cevap verdi.

  • Trabzonspor’u yeneceğiz
  • Fenerbahçe Kaptanı Volkan Demirel, Süper Lig’de bugün Kadıköy’de karşılaşacakları Trabzonspor maçının önemine dair takım arkadaşlarına bir konuşma yaptı. Trabzonspor’a Kadıköy’de 22 yıldır yenilmediklerini hatırlatan tecrübeli kaleci, “Trabzonspor ile evimizde çok önemli maç oynayacağız. Büyük maçlarda Fenerbahçe’nin gelenekselleşmiş bir yapısı var. Büyük maçlarda farklı oynuyoruz ve her zaman gerekeni yapıyoruz ve sonuç değişmiyor. Saha içerisinde takım ruhu hiçbir zaman eksik olmuyor. İyi günde de kötü günde de zafere yakın taraf her zaman Fenerbahçe’dir. Rakip de bunu bilerek Kadıköy’e gelir. Farkındalıklarımızla hareket etmeliyiz. Ligde fazlasıyla puan kaybettik. 22 yıldır olduğu gibi sahamızda rakibimizi bir kez daha yenerek, kötü gidişata son vermeliyiz. Bu sezon taraftarlarımıza olan borcumuzun bir kısmını kapatabiliriz” dedi.


#Fenerbahçe
#Trabzonspor
5 yıl önce