|

Melek'in bileğini kimse bükemedi

Bağcılarlı milli bilek güreşçi Aysu Melek Damar, büyük bir başarıya imza atarak dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Yeni Şafak
15:35 - 12/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:09 - 12/10/2015 Pazartesi
IHA

18 yaşındaki Gençler ve büyüklerde Türkiye Şampiyonu olan Aysu Melek Damar, Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da katıldığı ve 48 ülkeden sporcunun katıldığı 37'inci Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası'nda 70 ve üzeri Genç Bayanlar'da sağ ve sol kol kategorisinde dünya şampiyonu oldu.



'Sporda da ilçemiz öne çıkıyor'

Milli sporcu Aysu Melek Damar, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'ya makamında teşekkür ziyaretinde bulundu. Genç sporcuyu başarılarından dolayı tebrik eden Başkan Çağırıcı, “Aysu Melek evladımız bizi gururlandırdı. Başarılarıyla diğer sporcu kardeşlerimize de örnek oldu. Her zaman onun yanında olacağız. Yeni başarılar elde etmesi için maddi ve manevi desteğimiz devam edecek" diye konuştu.



'Bağcılar'ı en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyorum'

Kendisine verdiği destekten dolayı teşekkür eden milli sporcu Damar, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen Genç Bayanlar 70 kilo ve üzeri bilek güreşinde de Avrupa Şampiyonu olduğunu belirtti. Damar, “Başkanımız Lokman Çağırıcı'nın desteğini her zaman yanımızda gördük. Yarışmalara hazırlanmamız sürecinde her zaman destek oldular. İnşallah ilçemizi her zaman en iyi şekilde temsil edeceğim" diye konuştu.



Bursa Uludağ Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Öğretmenliği 1'inci sınıfında eğitim gördüğünü belirten Damar, haftanın 4 günü 5'er saat antrenman yaparak formunu koruduğunu anlattı.Ziyarette Damar'ın aynı zamanda antrenörlüğünü yapan babası Erkan Damar ile Bağcılar Belediyesi Başkan Danışmanı Mehmet Sirkeci de hazır bulundu.



#Aysu Melek Damar
#bilek güreşi
#Lokman Çağırıcı
#Bilek Güreşi Dünya Şampiyonası
9 yıl önce