|

Dünya Şampiyonası Türkiye'de

21. Dünya Amatör Golf Şampiyonası, Gloria Hotels & Resorts'ta gerçekleştirilecek.

Yeni Şafak
23:43 - 23/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 21:45 - 23/11/2015 Pazartesi
IHA

Dünya çapında gerçekleştirilen en büyük amatör golf şampiyonası olan Dünya Amatör Golf Şampiyonası'nın 21. Dünya Finali, 28 Kasım ile 5 Aralık 2015 tarihlerinde Gloria Hotels & Resorts'ta gerçekleştirilecek.



Takımlar, 21. Dünya Amatör Golfçü Şampiyonası'na (WACG) katılmak için ulusal şampiyona elemelerinden geçti. Dünya Amatör Golfçü Davetli Turnuvası'nda (WAGI) onlara, onlarla birlikte ancak ayrı oyunlarda oynayan VIP golf severler, iş dünyası liderleri ve kraliyet ailesi üyeleri eşlik edecek.



İsveç Prensesi Brigitte Ingeborg Alice'in önderliğinde yapılan turnuva, öncesinde ve sonrasında yine Prenses Brigitte'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek davetlerle renklenecek. Prensesin davetlisi olarak Özaltın Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Gloria otellerinin sahibi Nuri Özaltın da davetlere katılım gösterecek.



WAGC 1995 yılında dünyanın önde gelen spor ikonlarından Sven Tumba tarafından bulunmuş ve İsveç'te golfün yanı sıra buz hokeyi ve futbolu da temsil etmekte. Turnuva katılımcılarından Arnold Palmer on yılı aşkın süredir bu organizasyona destek göstermekte. Seve Ballesteros yaşamını yitirdikten sonra, Annika Sörenstam Danışman Kurulu Onursal Başkanı olarak onun yerine geçmişti. WAGC, tüm amatör golfçülere onların beceri düzeyinde olan başka oyunculara karşı ülkelerini bir global şampiyonada temsil etme heyecanını ve prestijini yaşatmak üzere geliştirilmişti. Bugün, 40'tan fazla ülkede ulusal şampiyonası gerçekleştirilen dünyanın en büyük amatör golf şampiyonası. WAGC Dünya Finali 72 delikte oynanmakta (profesyonel PGA turnuvalar gibi) ve her tur arasında handikap düzenlemeleri bulunmakta.

#golf
#türkiye
#antalya
8 yıl önce