|

Tokyo'nun yolu Rio'dan geçecek

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, federasyon olarak son dönemlerde çok önemli uluslararası spor başarılara imza atarak Rio 2016 Olimpiyatları'na kota aldıklarını belirterek, federasyon olarak ilk hedeflerinin Rio, ana hedeflerinin ise 2020 yılında Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenecek olimpiyatlar olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
20:02 - 12/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 20:07 - 12/05/2016 Perşembe
Diğer

Başkan Gözgeç, Rio Olimpiyatları yolunda ilk olarak APB (Aiba Professional Boxing) maçlarına iki sporcu ile katıldıklarını hatırlatarak, her iki boksörümüzün de altın kemer kazanarak Rio 2016 kotası aldığını ve başarının yüzde 100 olduğunun altını çizdi. Daha sonra boksörlerin WSB (Dünya Boks Serisi) müsabakalarına katılmaları konusunda adım attıklarına değinen Başkan Gözgeç, böylece boksörlerin Rio olimpiyatları için kotası alabilmeleri adına farklı bir kapı daha açtıklarını anlattı.



Bu yılın Nisan ayında da Samsun'da Avrupa Kıtası Olimpiyat Elemelerini gerçekleştirdiklerini ve boks camiasının uluslararası üst düzey temsilcilerinden tam not aldıklarını anlatan Başkan Gözgeç, “Kendi seyircimiz önünde 4 yarı final oynadık, bunlardan 3 sporcumuz daha Rio 2016 Olimpiyatları'na katılma hakkı elde etti. Milli takımımızı en iyi şekilde olimpiyatlara hazırlıyoruz. Takım Kastamonu'da ve Balıkesir'de kampa girdi. Kota alan sporcularımız ve alması muhtemel sporcularımız için ayrı programlar uyguluyoruz. Ayrıca sporcularımızın ikili kamplar yapmalarını ve uluslararası turnuvalara da katılmalarını sağlayarak olimpiyatlara en iyi şekilde hazırlanmalarına özen gösteriyoruz" şeklinde konuştu.



“Bakanımızın desteği çok önemli!"

Olimpiyatlara katılma yolunda kota müsabakalarının önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğine dikkati çeken Gözgeç, şöyle devam etti:


“16-28 Haziran tarihlerinde Bakü'de kalifikasyon müsabakaları olacak. Oraya 5 sıklette hazırlanıyoruz, Bakü'den de kota alma hedefindeyiz. Ayrıca APB ve WSB katılan sporcuların yarışacağı bir kota müsabakası daha olacak. Oraya da katılacak ve Rio bileti almaya çalışacağız. Ayrıca bayanlarda Kazakistan'da çok önemli bir organizasyon yapılacak. Orada ilk 4'e giren sporcular olimpiyatlara katılacak. Biz, Kazakistan'dan da mümkün olan en üst başarıyla dönmeyi hedefliyoruz.



Tabi tüm bu kampların, maçların, dünya ölçeğinde organizasyonların ve hedeflerin hem maddi hem de manevi boyutu var. Her iki boyutta da Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Akif Çağatay Kılıç'ın tam desteğini gördüğümüzü bir kez daha vurgulamak isterim. Uluslararası spor camiasının büyük saygı duyduğu bir ismin ülkemiz sporunun başında olması bizler için büyük şans. Sayın Bakanımız uluslararası camiayı Türkiye konusunda ikna etmekle kalmadı, sporcularımızdan antrenörlerimize kulüplerimizden federasyonumuza kadar elinden gelen maddi ve manevi tüm desteği bizlere sağladı. Federasyon olarak hiçbir dönemde olmadığı kadar bütçe konusunda rahat bir yıl geçiriyoruz. Federasyon olarak Sayın Bakanımıza bu maddi ve manevi destek nedeniyle minnettarız. Önümüzde Rio 2016 Olimpiyatları var. Amacımız burada mümkün olan en üst düzey başarıyı yakalamak. Ancak asıl hedefimiz 2020 Olimpiyatları. Sayın Bakanımızın büyük çabaları ile kısa zamanda büyük yol alınan Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) projesinin sadece 2020 Olimpiyatları için değil ülkemiz sporunun geleceği açısından da son derece önemli olduğu inancındayım."





#Boks
#Federasyon
8 yıl önce