|

'Zürafayı öldürdüm çünkü...'

Dünyaca ünlü Aslan Cecil'in bir av sonucu öldürülmesinin ardından Afrika'dan bir korkunç haber daha geldi. Amerikalı ünlü avcı Sabrina Corgatelli bir zürafayı katletti. Eylemini savunan kadın avcı sosyal medyada gündem oldu.

Yeni Şafak
09:49 - 5/08/2015 Wednesday
Güncelleme: 06:59 - 5/08/2015 Wednesday
Yeni Şafak

Ödüllü bir avcı olan Corgatelli Amerikan basınına yaptığı açıklamada, "Herkes bizim soğukkanlı katiller olduğumuzu düşünüyor ancak bu doğru değil. Hayvanları avlıyor olmamız onlara saygı göstermediğimiz anlamına gelmiyor" ifadelerini kullandı.



Sosyal medyada daha önceden de öldürdüğü hayvanların fotoğraflarını paylaşan ancak zürafayı vurduktan sonra gündem olan Corgatelli, bu avını da savunarak "Zürafalar çok tehlikeli hayvanlar sizi çok kısa bir sürede ciddi biçimde yaralayabilirler. Zaten zürafa avlamak da dahil olmak üzere tüm eylemlerim yasal. İnsanları hobilerinden dolayı suçlayamazsınız" dedi.


Corgatelli'nin zürafayı öldürmesinin ardından sosyal medyadan tehditler aldığı belirtiliyor.



'Unutulmaz bir an'

Sabrina Corgatelli, yaşlı bir erkek zürafayı vurduktan sonra yaptığı paylaşımda, zürafayı vurduktan sonra yaşadığı hazzı hiçbir zaman unutmayacağını ifade etmişti.


Aslında bir muhasebeci olan Corgatelli, Idaho Devlet Üniversitesi'nde çalışıyor. Sosyal medya kullanıcıları ünlü avcının işten çıkarılması için de kampanya başlattı.



Avcılık yapanlar tarafından spor kabul edilse de bu konuda tartışmalar devam etmekte. Pek çok Afrika ülkesi turist çekme amacıyla avlanmaya izin veriyor.




#Avcılık
#Sabrina Corgatelli
#Zürafa
9 years ago