|

32 milyon Chrome kullanıcısına kötü haber

Google, 32 milyon Android kullanıcısını etkileyecek bir karar aldı. API seviyesini Android 4.4 sürüme çıkarmaya hazırlanan Google, Android 4.3 ve altı sürüme sahip akıllı telefondan Google Chrome desteğini kesmeye hazırlanıyor.

Yeni Şafak
14:46 - 7/10/2018 Pazar
Güncelleme: 15:00 - 7/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
Google Chrome, Android kullanıcılarına 2012 yılında kullanıma sunuldu.
Google Chrome, Android kullanıcılarına 2012 yılında kullanıma sunuldu.

Google’ın Android telefon ve tabletler için kullanıma sunduğu web tarayıcısı Chrome’un yakın zamanda alacağı güncellemeyle birlikte Android 4.3 Jelly Bean ve altı sürüme sahip Android cihazlarda çalışmayacağı ortaya çıktı.

Google Chrome’un kaynak kodlarını inceleyen yazılım geliştirme topluluğu XDA Developers ekibine göre Google, API seviyesini artık minimum API seviyesi Android 4.1’den Android 4.4 sürümüne yükseltildi.


Eğer düşük sürüme sahip 32 milyon Android sahipleri Chrome kullanmaya devam ederse, dijital tehditlere açık hale gelecek.

Peki, Android için alternatif web tarayıcıları neler?

Piyasada PC için kullanıma sunulmuş birçok internet tarayıcısı mobil platformlar için de sunulmuş durumda. Firefox, Opera, Dolphin ve Yandex Browser bunlardan en popüleri. Eğer Android 4.3 ve altı sürüme sahip bir telefona sahipseniz, alternatif tarayıcıları kullanabilirsiniz.

#Google Chrome
#Firefox
#Opera
6 yıl önce