|

8 km derinlikteki balık türleri gözlemlendi

Japon bilim insanları, su altında şimdiye kadar çekim yapılan en derin noktada çekim yaptı ve orada yaşayan canlıları gözlemledi.

Yeni Şafak
13:40 - 25/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:44 - 25/01/2018 Perşembe
Diğer
Denizin 8 km derinliğinde beslenen balık türleri.
Denizin 8 km derinliğinde beslenen balık türleri.

Japon Deniz Tabanı Bilimi ve Teknolojisi Ajansı(JAMSTEC), yaklaşık beş ay önce Pasifik okyanusunun en derin bölgesi Marianas Trench’te çekim yaptı. Japon bilim insanlarının oluşturduğu ekip, yüzeyden 26 bin 830 feet aşağıda kamera çekimi yaparak balıkları kayıt altına aldı ve rekor kırdı.

Denizin 8 km altındaki basınca dayanabilen kameralar tasarlayan bilim insanları, insansız bir araç kullanarak bu kameraları belirli noktalara yerleştirdi. Kameraların bulunduğu yerlere bırakılan yemleri yiyen yılan balıkları gözlemlendi.

JAMSTEC’in kıdemli bilim insanı Oguri Kazumasa, Tokyo’da bulunan Nippon News’e verdiği demeçte, “26 bin 830 feet(yaklaşık 8km) derinlikteki balıkları filme alarak dünya rekoru kırdık” dedi. Derin denizlerde yaşayan canlılarla ilgili teknik yetersizlikler nedeniyle çok fazla bilgi bulunmuyordu. Bu yeni rekorla beraber yeni türler keşfedilebilir.

#Bilim
#okyanus
#balık
#japon
6 yıl önce