|

ABD senatosuna saldırmış

Yayınlanan bir güvenlik rapora göre, ABD senatosunu zararlı yazılım yüklü mailler yolladığı ifade edildi. Yapılan bu saldırı neticesinde ise önemli bir bilgi çalındı mı? Henüz bilinmiyor.

Yeni Şafak
11:51 - 15/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:55 - 15/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Rus hackerların güvenlik duvarını geçip geçmediği merak ediliyor
Rus hackerların güvenlik duvarını geçip geçmediği merak ediliyor

Rus hackerların ABD hükümetine karşı birçok siber saldırı yaptığına dair çeşitli haberler daha öncesinde gündeme gelmişti. Söz konusu bu saldırılar, ABD ve Rus ilişkileri arasında çeşitli gerginliklere neden olarak dünya gündeminde yer almayı başarmıştı.

Şimdi ise Rus hackerların ABD senatosuna saldırdığı ifade ediliyor. Trend Micro tarafından yayınlanan rapora göre Rus hackerlar, ABD senatosuna ait e-posta hesaplarına zararlı yazılım yüklü e-postalarla saldırdığını gösteriyor.


Bu zararlı yazılımlarla istihbarat toplamaya çalışan hackerların saldırı sonucu herhangi bir bilgiyi ele geçirip geçirmediği bilinmiyor. Lakin ABD’de Nisan ayında alınan karar ile önemli görevlerde yer alan kişilerin, sisteme giriş ve mail girişlerine iki aşamalı doğrulama sistemi getirdikleri biliniyor.

Şimdi ise saldırıda bulunan Rus hackerların, bu güvenlik önlemlerine rağmen güvenlik duvarını aşıp aşamadığı merak ediliyor.

#ABD
#Senato
#siber saldırı
6 yıl önce