|

Apple Çinlilerin uygulamalarını acımadan sildi

ABD’li teknoloji devi Apple'ın, uygulama marketinde yaptığı temizlik en çok Çinli uygulama geliştiricileri vurdu. Spam ve klon olduğu gerekçesiyle App Store'da temizlik yapan firma, Çinli şirketlere ait 58 bin uygulamayı acımadan sildi.

Yeni Şafak
16:33 - 25/06/2017 Pazar
Güncelleme: 18:34 - 25/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Uygulama marketinde temizlik yapan Apple, Çinli uygulama geliştiricilerine ait 58 bin uygulamayı acımadan sildi.
Uygulama marketinde temizlik yapan Apple, Çinli uygulama geliştiricilerine ait 58 bin uygulamayı acımadan sildi.

ABD’li teknoloji devi Apple, uygulama marketinde yeni bir düzenlemeye gitti. Özellikle iOS 11 için aldığı kararda 32 bit uygulamalara son veren firma, düzenlemeye girmişken tüm uygulama marketini yeniden elden geçiriyor.

Lakin yaptığı bu temizlik işlemi en çok Çinli firmaları vurdu. Çinli uygulama geliştiricilerin ürünlerini spam ve klon olduğu gerekçesiyle uygulama marketinden acımadan kaldıran firma toplamda şuana kadar 58 bin uygulamayı platformundan sildi. Söz konusu uygulamanın yaklaşık 35 binini oyunların oluşturduğu belirtiliyor.

AppStore’un düzenli olması için büyük çaba gösteren Apple, yeni ürünlerinlerinde çalışmayacak uyglamalarıda kaldırarak kendini yenileyemeyen uygulamalarında önüne geçmiş oluyor.

Çinli uygulama geliştiricilere ait neredeyse uygulama bırakmaya firmanın alalistlere göre ilerleyen zamanlarda daha çok uygulamayı platformundan temizleyeceği ifade ediliyor.

Son olarak Apple bu temizliği yapmasa dahi iOS 11 işletim sistemi ile sadece 64 bit harici uygulamaların çalışmasına izin vermeyecek. Yani kullanıcılar istesede AppStore’da birçok uygulamayı 32 bit destekli olduğu için kullanamayacak.

#Apple
#Uygulama market
#AppStore
7 yıl önce