|

Apple katlanabilir ekran için LG ile anlaştı

Apple'ın gelecekte üreteceği iPhone’lar katlanabilir ekranlı olabilir. Piyasadaki tüm akıllı telefonların özellikleri birbirine benzemeye başladığı için farklı bir pazarlama stratejisi üzerinde çalışılıyor olabilir.

Yeni Şafak
13:57 - 12/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 14:01 - 12/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Katlanabilir ekranlı iPhone'lar LG tarafından üretilebilir.
Katlanabilir ekranlı iPhone'lar LG tarafından üretilebilir.

Apple’ın LG Display ile yeni bir ekran teknolojisi üzerinde çalıştığına dair bazı söylentiler bulunuyor. Kore kaynaklı rapora göre bu yeni ekranlar katlanabilir olacak. Günümüzde akıllı telefonların tamamı sert, esnek olmayan ve dikdörtgen şeklinde üretiliyor. Apple akıllı telefon anlayışını yeniden değiştirmek için bu anlaşmayı yapmış olabilir.

The Korea Investor tarafından yayınlanan bir rapora göre Apple katlanabilir ekranlı bir iPhone prototipi üzerinde çalışmalara başladığı iddia edildi. Samsung’un da benzer şekilde katlanabilir ekranlı akıllı bir cihaz üzerinde çalıştığına dair söylentiler mevcuttu. Bu nedenle Apple firması en büyük rakibinden çalışmalarını saklamak için LG ile bir ortaklık kurmuş olabilir.

LG Innotek’in katı esnek baskılıdevre kartları geliştirmek için bir ekip kurduğu ve LG Display’in katlanabilir OLED ekran geliştirecek yardımcı bir takım oluşturduğu da raporda belirtilmiş. Katlanabilir ekranlı iPhone’un piyasaya çıkması için henüz net bir tarih yok. Ancak söylentiler katlanabilir ekranlı akıllı telefonları 2020’den sonra göreceğimize yönelik.

#LG
#Apple
#iPhone
#Katlanabilir ekran
7 yıl önce