|

Çin Ay'ın da çakmasını yaptı

Çin yapay Ay üretimi için kolları sıvadı. Her geçen gün yeni bir çılgın projeye imza atan Çin, bu seferde inanılması güç bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Şehirleri güneş ışığı ile aydınlatmayı hedefleyen ülke, yapay Ay yapabilmek için hazırlıklarını tamamlıyor.

Yeni Şafak
10:37 - 18/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:52 - 18/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Yapay Ay fikri Fransız bir sanatçı tarafından ortaya atıldı.
Yapay Ay fikri Fransız bir sanatçı tarafından ortaya atıldı.

Çin yapay Ay üreteceğini açıkladı. Uzay projeleri her geçen gün daha çılgın bir hal almaya devam ediyor. Uzay çalışmaları ile adından sıkça söz ettiren Amerika, Rusya ve Çin gönderdikleri uydular ile uzayın derinliklerini gözlemleyebiliyor ve her geçen gün yeni bir sırra açıklık getiriyor.

Bu ülkeler arasında adını en enteresan projelerle duyuran Çin, yine inanması güç bir projeye daha imza atmaya hazırlanıyor.

Çin yapay Ay yapacak!

Fransız bir sanatçıdan ortaya çıkan yapay Ay fikrini Çin hayata geçirmeyi planlıyor. Yörüngeye fırlatmayı planladığı ayna şeklindeki uydular ile dünyanın belli bir kısmını aydınlatmayı planlıyor.

Yapay Ay olarak adlandırılan proje aslında Ay prensiplerinde çalışan ayna destekli bir uydu. Söz konusu uydu güneşten aldığı ışıkları dünyaya göndererek yer yüne aydınlatma sağlayacak. 2020 yılında hayata geçirilmesi planlanan proje Çin’in güney batısındaki Chengdu kentine odaklanacak ve her uydu 80 km alanı adeta bir Ay gibi aydınlatacak.


Proje bakıldığında çok çılgın bir proje olarak görülse de bazı insanlar tarafından büyük tepki gördü. Rutin ve astronomik gözlemlere engel olmasından korkulan proje hayata geçtiğinde bazı dengeleri bozmasından da korkuluyor.

Proje hayata geçirilmek için çalışmalar devam ediyor. ilk yapay Ay fırlatıldığında o bölge yapay olarak güneş ışı ile aydınlatılmış olacak.



#Çin
#Yapay Ay
#Güneş
#Aydınlayma
#Ay
6 yıl önce