|

Eski iPhone'ları yavaşlatan Apple'a ilk dava açıldı

ABD’li teknoloji devi Apple, her güncelleme ile eski cihazların yavaşlatıldığını itiraf etti. Bu duruma tepki gösteren kullanıcılarına ise söz konusu yavaşlamadan nasıl kurtulabileceklerinin yolunu gösterdi. İşte kurtulmanın yolu...

Yeni Şafak
15:44 - 22/12/2017 Cuma
Güncelleme: 15:57 - 22/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Güncelleme sonrası düşürülen batarya performansına açılacak davaların artması bekleniyor.
Güncelleme sonrası düşürülen batarya performansına açılacak davaların artması bekleniyor.

Stabil yazılımı ile dünyanın en iyi performansını yakalamayı başaran Apple, her yayınladığı güncelleme ile kullanıcılarını mutlu etmeyi hedefliyor. Lakin yayınlana güncellemelerin ardından yaşanan aksaklıkları ne yazık ki hemen çözmek mümkün oluyor.

Bir de her güncelleme sonrası eski cihazlarda yaşanan yavaşlamalar ve takılmalar, telefon üreticilerinin kullanıcılarını yeni modelleri almaya mı zorluyor sorularını akıllara getiriyor. Bu söz konusu durum ise en çok iPhone kullanıcılarını rahatsız ediyor. Çünkü her güncelleme sonrası eski modellerde ciddi boyutlarda yavaşlama gözlemleniyor.


Apple eski cihazların yavaşlatıldığını kabul etti

Tüm bu acaba soruna ABD’li teknoloji devi Apple’dan cevap geldi. Apple her yeni güncelleme sonrası telefonun performansını bilerek aşağı çektiklerini itiraf etti. Bu durumun bataryadan kaynaklı olduğunu açıklayan teknoloji devi, yavaşlamaların her cihazda yaşanmadığını da belirtti. Yavaşlatmaya gitmesinin nedenini ise eski cihazlarda zamanla yaşanan batarya performansındaki düşüş olarak gösterdi.


Yani Apple, batarya performansı düşük cihazların batarya sürelerini yukarı çekebilmek için cihazın performansını düşürdüğünü açıkladı. Sorunun çözümü için ise kullanıcılarına iki yol gösterdi. Birinci yol olarak batarya değişimini tavsiye etti. İkinci yol olarak ise cihazın eğişimi tavsiye etti. Yine her zamanki gibi tam performanslı bir cihaza sahip olabilmenin yolunu para harcamaktan geçiyor. Tabi garantisi hala devam eden kullanıcılar hariç.

Apple konu hakkında açıklama yaptı lakin bu kullanıcıları bir hayli rahatsız etti ve batarya sorununa karşı Apple’a ilk dava açıldı.


Apple’a ilk dava açıldı

Los Angeles Kaliforniya’da açılan davada, Apple’ın yaptığı bu uygulamanın eski kullanıcılarının iPhone’larının değer kaybetmesine neden oldu ifade ediliyor. Söz konusu durum yüzünde Apple’ın kullanıcılarına tazminat ödemesi gerektiği söyleniyor. Ama Apple ise bu durumun batarya performansını dengelemek için olduğunu söylüyor. Bu tartışmalar arasında davaların ise giderek artması bekleniyor.

#Apple
#iPhone
#Güncelleme
6 yıl önce