|

Facebook’tan kelimeleri sessize alan Keyword Snooze özelliği

Facebook ürün yöneticisi Shruthi Muraleedharan, resmi Facebook blogunda yaptığı açıklamada, haber akışını kontrol etmenize yardımcı olacak yeni Keyword Snooze özelliğini test etmeye başladıklarını duyurdu. Bu sayede istenmeyen kelimeleri engelleyebileceksiniz.

Yeni Şafak
12:15 - 2/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:24 - 2/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Sessize almak istediğiniz kelimelerin; sonsuza kadar mı yoksa belli bir süreyle mi sessize almak istediğinizi belirleyebileceksiniz.
Sessize almak istediğiniz kelimelerin; sonsuza kadar mı yoksa belli bir süreyle mi sessize almak istediğinizi belirleyebileceksiniz.

Sosyal medya devi Facebook, yeni Keyword Snooze özelliğini test etmeye başladıklarını duyurdu. Yeni özellik, kullanıcıların belli anahtar kelimeleri engellemesi ve o kelimelere dair paylaşımların Haber Kaynağı’nda görünmemesi şeklinde çalışıyor.

Facebook, Keyword Snooze özelliğinin küçük bir kullanıcı grubuyla test edilmeye başladığını söyledi. Test aşamasında olan bu özelliğin yaz ayları bitmeden kullanıma sunulması bekleniyor. Sessize almak istediğiniz kelimelerin; sonsuza kadar mı yoksa belli bir süreyle mi sessize almak istediğinizi belirleyebileceksiniz.

Sosyal ağ, belirli bir kişi ya da sayfanın tüm paylaşımlarını 30 gün boyunca sessize alma özelliğini geçtiğimiz Aralık ayından bu yana kullanıcılarına sunuyor. Test edilen yeni araç ise paylaşandan bağımsız olarak, ilgili anahtar kelimeleri içeren paylaşımların 30 gün boyunca ya da daha fazla görülmemesini sağlıyor.

Özellikle film ve diziler hakkında spoiler yememek isteyenlerin çok hoşuna gidecek olan bu özelliğin önce mobil platformlarda kullanıma sunulması bekleniyor.

Kelimeleri sessize alma özelliği 2016 yılından beri Twitter’da kullanılıyor.

#Facebook
#sessize alma
#Keyword Snooze
#Twitter
6 yıl önce