|

Lenovo'dan Samsung'a büyük çalım

Çin merkezli teknoloji ve bilişim şirketi Lenovo, geçtiğimiz gün düzenlenen Lenovo Tech World etkinliğinde uzun süre konuşulacak yeni ürünlerini tanıttı. En büyük sürpriz şüphesiz katlanabilir telefon ve bileğe takılabilen telefon oldu.

Yeni Şafak
12:22 - 12/06/2016 Pazar
Güncelleme: 12:27 - 12/06/2016 Pazar
Yeni Şafak

Teknolojinin bu denli gelişmesi, birçok insanda katlanabilir/bükülebilir telefon ve tablet talebini doğurdu. Bu alanda en çok bilinen firma Samsung'du. Zira Güney Koreli teknoloji devi Samsung, katlanabilir tablet/telefon anlamında birçok patent almış, hatta geçtiğimiz günlerde kıvrılabilir ekranını tanıtmıştı.





Samsung bu alandaki çalışmalarına devam ededursun, Lenovo çoktan icraata geçti bile… Yeni Motorola Moto Z ailesinin de tanıtıldığı Lenovo Tech World etkinliğinde, katlanabilir tablet/telefon ve bileklik için tasarlanan telefon gün yüzüne çıktı.





Yukarıdaki görselden de anlayacağımız gibi tablet görünümünde olan Lenovo'nun yeni cihazı, katlandığında sıradan bir akıllı telefona dönüşüyor. 2 GB RAM ve 16 GB hafıza alanı ile üretilmesi planlanan bu ürün henüz prototip aşamasında. Şimdilik maliyetinin 1,000 doların üzerinde olduğu açıklanan katlanabilir tabletin, ilerleyen dönemlerde daha ucuza mal edilmesi bekleniyor.





Tanıtılan bir diğer cihaz ise yine katlanabilir formda olan ve bileğe takılabilen telefon modeli. Günümüzdeki akıllı telefonlara oranla daha ince ve küçük bir ekrana sahip olan bu cihaz, katlanarak bileğe takılıyor. Tabii bu teknolojiyi üretmek çok da kolay değil. Zira katlanabilir mobil cihaz demek, aynı zamanda esnek ana kart, esnek işlemci ve esnek batarya demek. Kısacası mobil cihazları oluşturan tüm elementlerin de esnek formda olması gerekiyor. Lenovo yetkilileri, bu ürünlerin seri üretime geçerek piyasaya sürülmesi için en az 3 yıla daha ihtiyaçları olduklarını söylüyor.





#Lenovo
#Lenovo Tech World
#Katlanabilir telefon
#Mobil cihaz
#Akıllı telefon
8 yıl önce