|

Microsoft, Sunrise özelliklerini Outlook’a taşıdı

Microsoft geçtiğimiz yıl 100 milyon dolar ödeyerek bünyesine kattığı ve bir süre önce kapatacağını duyurduğu Sunrise takvim uygulamasını tamamen Outlook ile birleştirdiği yeni güncellemesini yayınladı.

Yeni Şafak
10:07 - 20/09/2016 Salı
Güncelleme: 10:09 - 20/09/2016 Salı
Yeni Şafak
31 Ağustos’ta kapatılacağı duyurulan Sunrise uygulamasının tüm özellikleri yayınlanan yeni güncelleme sonrası Outlook ile bütünleşti.
31 Ağustos’ta kapatılacağı duyurulan Sunrise uygulamasının tüm özellikleri yayınlanan yeni güncelleme sonrası Outlook ile bütünleşti.

Microsoft, iOS ve Android platformlarında rekabeti sürdürebilmek adına son yıllarda birçok satın alma gerçekleştirmişti. Geçtiğimiz yıllarda e-posta uygulaması Acompli ve takvim uygulaması Sunrise'ı bünyesine katan Microsoft, alanında en güçlü olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Microsoft, iOS ve Android platformlarında daha iyi bir sürüm oluşturmak adına daha önce kapatacağını duyurduğu Sunrise uygulamasının tüm özelliklerini dün gelen yeni güncelleme ile Outlook ile birleştirdi.


Bulut tabanlı bir uygulama olan Sunrise ile akıllı telefon, tablet ve Mac olmak üzere neredeyse tüm platformlarda Google, Exchange ve Facebook takvimleri eşleştirilebiliniyor. Sunrise'ın en önemli özelliği ise platformlardan bağımsız olarak kullanılabilmeye olanak sağlaması gösteriliyor. Örnek olarak Mac üzerinde takvime işaretlenen bir plan, aynı anda diğer platformlarda da (iOS veya Android) işaretleniyor. 2012 yılında kurulan Sunrise çok beğenilmiş, birçok farklı fon ve yatırımcıdan 8 milyon dolardan fazla yatırım almayı başarmıştı.






Sunrise Outlook'a ne gibi yenilikler getirecek?



Microsoft'un takvim ve e-posta uygulaması Outlook'un iOS ve Android versiyonlarına getirdiği son güncelleme ile popüler takvim uygulaması Sunrise'ın en iyi özellikleri Outlook'a taşınıyor.


  • Yeni güncelleme sonrası Outlook üzerindeki randevularınızda metinlere göre uyum sağlayacak simgeler kullanılmaya başlanıyor.
  • Takviminizde '
    Ömer ile kahve ve sohbet
    ' şeklinde bir kayıt varsa, bu kaydın yanına kahve ikonu otomatik olarak ekleniyor.
  • Coffee yazdığınızda randevunuz bir kahve kupası ile görüntüleniyor.
  • Randevulara eklenen bu tip görsellikler güne hızlı ve anlamlı bir bakış atılmasını sağlıyor.
  • Yeni güncellemenin getirdiği bir diğer yenilik ise takvimde yer alan adreslerin otomatik olarak harita üzerinde işaretlenmesi olacak.
  • Bunun yanında yazdığınız adresi otomatik olarak tamamlama özelliği de geliyor.
  • Sunrise'ın en sevilen özellikleri arasında yer alan, Takvim İnternetleri olarak adlandırabileceğimiz özellik de artık Outlook ile kullanılabilecek. Böylelikle favori takımınızın maç takvimini ve benzeri takvimleri kendi takviminize kolaylıkla ekleyebilirsiniz.
  • Önemli günler de artık Outlook'ta yer alabilecek.

Microsoft 31 Ağustos tarihinde yaptığı açıklamada uygulamanın kapatılacağını duyurmuş, sonrasında bu kararından vazgeçmişti. Bir süre daha kullanımına devam edilen uygulama dün gelen yeni güncelleme ile tamamen kapatılmış oldu. Sunrise uygulamasının resmi internet sitesi (http://blog.sunrise.am) üzerinden yapılan son açıklamada, uygulamanın tamamen kapatıldığı ve tüm özelliklerin Outlook'a aktarıldığı bilgisi, uygulama kullanıcılarına blog yazısıyla duyuruldu.








#microsoft
#sunrise
#takvim uygulaması
8 yıl önce