|

Tim Cook'un halefi Apple'dan ayrılacağını açıkladı

Apple’ın üst düzey tek kadın yöneticisi olan ve Tim Cook’un halefi olarak görülen Angela Ahrendts, 5 yıl önce başladığı görevini bırakacağını açıkladı. 9 yıllık Burberry kariyerinden sonra Apple’a geçiş yapan Ahrendts, bu görevden de Nisan ayında ayrılacak.

Yeni Şafak
13:13 - 6/02/2019 Çarşamba
Güncelleme: 13:19 - 6/02/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Angela Ahrendts
Angela Ahrendts

Apple’ın perakende ve çevrimiçi mağazalarından sorumlu olan Angela Ahrendts, beş yıl sonra görevi bırakıyor. Lüks giyim markası Burberry’nin CEO’luğundan Apple’a geçiş yapan Ahrendts, şirketin tek kadın yöneticisiydi. Hatta bir zamanlar Tim Cook’un halefi olduğu bile söyleniyordu.

Şirketin perakendeden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı pozisyonundaki Angela Ahrendts, Nisan ayında görevinden ayrılacağını açıkladı. Yaklaşık 8 yıl boyunca Burberry’nin CEO’luğunu yapan Ahrendts, 2014 yılında teknoloji devi Apple’a transfer olmuştu.


Ahrendts, özellikle Apple’ın fiziksel mağazalarının imaj yenileme çalışmalarını yönetmişti. Apple’a göre şirketten ayrılma nedeni ise yeni kişisel ve profesyonel nedenler. Ahrendt’in yerini neyse ki yine bir kadın yönetici alıyor. Ancak bu kadın yönetici sayısının yine azalacağını gösteriyor. 1988 yılında Apple’a katılan ve şimdilerde İnsan Kaynaklarından Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı görevini yürüten Deirdre O’Brien, bu görevin yanı sıra Ahrendt’in unvanını da alacak.

#Apple
#Angela Ahrendts
#burberrry
5 yıl önce