|

Türkiye 5G'ye en yakın ülke

Open Networking Foundation İcra Direktörü Guru Parulkar, Türkiye’nin 5G’yi hayata geçirmeye en yakın ülke olduğunu söyledi. Parulkar, hükümetin 'Evrensel Hizmet Projesi' kapsamında kırsala son teknolojiyi götürme hedefini de 'harika bir fikir' olarak tanımladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:52 - 5/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
GSMA Mobil Dünya Kongresi kapsamında Türkiye'deki teknolojik yatırımlar değerlendirildi.
GSMA Mobil Dünya Kongresi kapsamında Türkiye'deki teknolojik yatırımlar değerlendirildi.

Yeni nesil ağ teknolojilerinin geliştirilmesine yönelik yenilikçilik platformlarından biri olan Open Networking Foundation (ONF) İcra Direktörü Guru Parulkar, Türkiye’nin 5G ve ötesi teknolojilerde dünyaya öncülük etmek için ihtiyaç duyulan her şeye sahip olduğunu belirterek, “Şu anda Türkiye, bu ezber bozan teknolojiyi hayata geçirmeye en yakın ülke” dedi.

İSPANYA'DA KONUŞTU

Parulkar, İspanya’nın Barselona kentinde düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi kapsamında Türkiye'deki teknolojik yatırımları değerlendirdi. Türkiye’nin 5G ve ötesi teknolojilerde dünyaya öncülük etme hedefini, “yerinde bir hedef “ şeklinde nitelendiren Parulkar, şunları kaydetti: “Türk Telekom’un iştirakleri Argela ve Netsia ile son dönemde yaptıklarını ve yapabileceklerini görünce, Türkiye bu hedefte kalmalı. Eğer Türk Telekom, bizim laboratuvarlarımızdan çıkan son teknolojiyi sahaya taşıyıp test edebilirse, bu şirketi gerçekten de dünyada lider konumuna getirir. Türkiye, 5G ve ötesi teknolojilerde dünyaya öncülük etmek için ihtiyaç duyulan her şeye sahip. Testlerden başarılı sonuç alınırsa Türkiye, bu yıl 5G’ye geçen dünyadaki ilk ülke olacak.”

'KIRSALA İNTERNET' HARİKA BİR FİKİR

Guru Parulkar, Türk hükümetinin 'Evrensel Hizmet Projesi' kapsamında kırsal kesimlere en son teknolojiyi götürme hedefinin “harika bir fikir” olduğu değerlendirmesinde bulundu. Parulkar, Bugün mevcut altyapı teknolojisiyle kırsal kesimlerin tamamının kapsama alanı içine alınmasının çok yüksek maliyetli yatırımlar olduğunu anlattı. Türkiye'nin bu alanda çığır açabileceğini söyleyen Parulkar, şunları kaydetti:"Türkiye’nin de ortaya koyduğu bu hedefte ‘Eğer testler başarılı olursa ve hedeflenen maliyetler söz konusu olursa’ gibi birkaç ‘eğer’ var. İşte bu ‘eğer’lerin hepsi başarılı sonuçlanırsa o zaman çığır açıcı bir gelişmeye öncülük etmiş olacaksınız. Çünkü yeni teknolojiyi öncelikle kırsalda test edip, başarıya ulaşan bu teknolojiyi daha sonra ana akım alanlara, büyük şehirlere taşıyarak bugün tüm telekom şirketlerinin hedeflediği bir aşamayı ilk önce başaran siz olacaksınız. Şu anda Türkiye bu ezber bozan teknolojiyi hayata geçirmeye en yakın ülke. Türkiye şu anda daha hızlı ve daha ucuz bir altyapı teknolojisi geliştirmenin ve üretiminin eşiğinde.”

Türk Telekom özel statülü üye

Guru Parulkar, Türk Telekom’un önemli bir insan kaynağı ve mühendis kadrosu bulunduğunu, hepsinin kendilerine katkı sağlamak için hevesli olduğunu dile getirdi. Argela ve Netsia ile çalıştıkları dönemden bu yana Türk mühendisliğinin farkında olduklarını belirten Parulkar, “Türk Telekom’un üyeliğiyle bunu daha yakından görme şanısını elde ettik. ONF’ye ve yeni nesil teknolojilere önemli katkılar sunmaya başladılar. Bunun devamının geleceğini öngörüyoruz” ifadelerini kullandı.

YÖNETİM KURULUNDA

Argela ile iş birlikleri sonucunda Türk Telekom’un özel statülü üye olması fikrinin gündeme geldiğini anlatan Parulkar, “Türk Telekom Üst Yöneticisi Paul Doany ile tanıştığımda, kendisinin vizyonundan çok etkilendim. Teknolojiye yaklaşımı, iş anlayışı, ortaklığa ve iş birliklerine bakış açısını görünce müthiş biri diyebilirim. Sonuç olarak Türk Telekom, hem özel statülü üyemiz oldu, hem de yönetim kurulumuzda yer alıyor” şeklinde konuşmasını tamamladı.

#Türkiye
#Türk Telekom
#Guru Parulkar
6 yıl önce