|

Ücretli WhatsApp için kollar sıvandı

Uzun zamandır kullanıcılarına ücretsiz hizmet veren popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, artık para kazanmak kollarını sıvamaya başladı. Şirketler ile müşterileri arasında bir köprü haline gelmek isteyen platform, yakında zamanda kurumsal kimliği ile de ön plana çıkıp para kazanmak istiyor.

Yeni Şafak
11:36 - 6/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 13:22 - 6/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Firmalar ile müşterileri arasında köprü vazifesi görmek isteyen WhatsApp, patformundan artık bu yöntem ile para kazanmak istiyor.
Firmalar ile müşterileri arasında köprü vazifesi görmek isteyen WhatsApp, patformundan artık bu yöntem ile para kazanmak istiyor.

2 milyarın üzerinde aktif kullanıcısı bulunan sosyal medya devi Facebook, bildiğiniz üzere 2014 yılının şubat ayında mesajlaşma platformu WhatsApp’ı satın aldı. O tarihten bugüne kadar kullanıcılarına ücretsiz hizmet sunana platformda büyümenin de etkisi ile artık işler değişecek gibi görünüyor.

Popüler mesajlaşma platformundan artık para kazanmak isteyen Facebook, şirketler aracılığı ile bu arzusunu gerçekleştirmeyi planlıyor. Doğrulama rozetleri ile onaylı şirket hesapları oluşturmayı hedefleyen mesajlaşma devi, şirketlerle müşterileri arasında bir köprü vazifesi kurmayı hedefliyor.

Müşterilerinin istek ve şikayetlerini saptamak ve müşterileri ile etkin bir iletişime geçmek için bu platformu kullanmak isteyen şirketler ise WhatsApp sayesinde bu arzularına kavuşacak gibi görünüyor.


Söz konusu sistemi hayata geçirerek para kazanma yolunda adım atmak isteyen WhatsApp, kullanıcılarına korumak için ise şu yöntemi kullanmayı düşünüyor:

  • Şirketlerin onaylı hesaplar üzerinden müşterilerine ulaşmasını sağlayacak. Ayrıca müşteriye ile iletişime geçebilmesi için müşterinin onayını alması gerekecek. Onayı alınmayan müşteri ile irtibata geçemeyecek veya müşteri onayı verse dahi daha sonra onayı kaldırabilecek. Buna ek olarak söz konusu sistem için şu an reklam gösterimi konusunda herhangi bir ibare bulunmadığı belirtiliyor. Yani kullanıcıların canını sıkan reklam gösterimine WhatsApp’ta müsaade edilmeyecek.

Belirtilen sistemin Avrupa, Brezilya, Hindistan ve Endonezya’da test çalışmaları yürütülüyor. Şayet kullanılabilirliği onaylanırsa, küresel çapta kullanıma sunulacağı da ifade edilenler arasında.

#WhatsApp
#Kurumsal
#Ücretli
7 yıl önce