|

Yahoo, hacklendiğini kabul etti

Dünyanın en büyük portallarından biri olan Yahoo, 500 milyondan fazla kullanıcısına ait bilgilerinin hacklendiğini kabul eden açıklamayı duyurdu.

Yeni Şafak
10:26 - 23/09/2016 Cuma
Güncelleme: 07:30 - 23/09/2016 Cuma
Yeni Şafak
Yahoo beklenen açıklamayı yaptı fakat açıklama yaşananların daha büyük boyutlu olduğunu gösterdi.
Yahoo beklenen açıklamayı yaptı fakat açıklama yaşananların daha büyük boyutlu olduğunu gösterdi.

Yahoo,

sayfasında yayınladığı mesajında 2014 yılında 'devlet destekli' bir korsan veya korsan grubu tarafından gerçekleştirildiğini tahmin ettikleri saldırı sonrası 500 milyondan fazla kullanıcının hesap bilgilerine ulaşıldığını duyurdu.

Yahoo'nun sızıntıyla ilgili haberleri kabul edeceği duyuruyu kısa sürede açıklayacağı bilgisini paylaşmıştık.

Ele geçirilen bilgiler arasında isimler, e-posta adresleri, telefon numaraları, doğum tarihleri, değiştirilmiş şifreler ve şifrelenmiş ya da şifrelenmemiş güvenlik soruları ile cevaplarının olabileceği bilgisine yer verildi. Şirket saldırı sonucunda korumasız şifrelerin, kredi kartı veya banka hesap bilgilerinin ise korsanların eline geçmediğini vurguladı.

Yahoo'dan yapılan açıklamada Yahoo ağında şu anda herhangi bir sorunun tespit edilmediği, sızıntı konusunda soruşturmanın devam ettiği ifadeleri kullanıldı.





Bir süre önce '

Peace

' isimli bir bilgisayar korsanının Yahoo kullanıcılarına ait 200 milyon hesap bilgisini satmaya çalıştığı yönünde haberler gündeme gelmiş, şirket tarafından herhangi bir açıklama yapılmamıştı. Fakat

şirketin yapmış olduğu son açıklama yaşananların boyutunun daha büyük olduğunu gösteriyor.

Yahoo, konuyla ilgili yasal kurumlarla birlikte çalışıldığını açıklarken saldırının arkasında bir devletin olduğu yönündeki ifadelerini neye dayandırdığı konusunda bilgi vermedi.



Yahoo, Verizon'la her konuda anlaşmıştı


En büyük fakipleri Facebook ve Google ile baş edemeyip büyük zarar eden Yahoo, geçtiğimiz Temmuz ayında 4.8 milyar dolara Amerika telekomünikasyon devi Verizon'la her konuda anlaşmıştı. Siber saldırının ortaya çıkması sonrası satış ve satış fiyatı konusunda Verizon'ın konuya ilişkin olarak bir değerlendirme yapacağı konuşuluyor.



Daha önce de MySpace'in 359 milyon, Linkedin'in 159 milyon ve Adobe'un 152 milyon kullanıcısının bilgileri çalındığı açıklanmıştı.


CNNMoney de yer alan habere göre, gelmiş geçmiş en büyük siber saldırı olarak kabul edilen olay sonrası Yahoo, 2014'ten bu yana şifrelerini değiştirmemiş kullanıcılarına şifrelerini hemen değiştirmelerini tavsiye etti.



Başka bir mail hesabına geçiş yapın veya güvenlik seçeneklerini değerlendirin


Yahoo hesabı bulunan kullanıcılar daha güvenli hizmet veren diğer alternatifleri deneyebilir. Bunun yanında Yahoo'nun sağladığı güvenlik seçeneklerini de değerlendirebilirler.


#yahoo
#yahoo siber saldırı
#yahoo verizon
#peace
#siber saldırı
#hacklendi
8 yıl önce