|

Yeni kral Nissan GT-R: 305 km/s hızla drift!

Saatte 305 km hızla drift yapan GT-R, Guinnes Rekorlar Kitabı'na girdi.

Yeni Şafak ve
22:46 - 8/04/2016 Cuma
Güncelleme: 22:45 - 8/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Bildiğimiz üzere her spor alanında olduğu gibi motor sporlarında da farklı kategoriler var. Formula serileri, Ralli, Nascar yarışları, GP motor yarışları, 24 saat Le Mans yarışları bunun en bilindik örnekleri arasında yer alıyor. Fakat bir de fazla bilinmeyen yarış kategorileri var. Örneğin Drag ve Drift yarışları…



  • Drift:
    Aslında bir sürüş tekniği olan drift, motor sporları içinde anılıyor. Drift, gerçek anlamda bir motor sporudur. Bu yarışlar; viraja, arkadan kayma açısının öne göre daha fazla olması ve sürücünün virajın açısına göre aracını ayarlaması sonucu oluşan, viraj içerisinde ilerleyerek, gerektiğinde direksiyona ters kontralar vererek araç sürme tekniği olarak biliniyor.

İşte Nissan, Drift yarışlarında artık yeni rekorun sahibi. Japon otomobil üreticisi tarafından yapılan açıklamada drift için özel olarak üretilen Nissan GT-R'ın, bu alanda Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiği

.







Fujairah Uluslararası Havalimanı'nda çekilen görüntülerde Japon drift şampiyonu Masato Kawabata, saatte 305 km hızla ve 30-derece açıyla drift yaparak bu alanda yeni rekorun sahibi oldu.



Bildiğimiz gibi standart Nissan GT-R'lar 4 çeker olarak üretiliyor. Nismo uzmanları ise bu aracı 1380 beygire yükseltmiş ve tüm gücü arka lastiklere vermiş. Böylece Nissan GT-R'ın yeni drift rekortmeni olması sağlanmış. Bilmeyenler için kısaca belirtelim; Nismo, Nissan'ın araçlarını özelleştiren bir firma. Yani Mercedes için AMG, BMW için Alpina ne ifade ediyorsa, Nissan için de Nismo aynı anlama geliyor.



İşte drift rekoru kıran Nissan GT-R:






#nissan gt-r
#motor sporları
#drift
#nissan nismo
#Masato Kawabata
8 yıl önce