|

ZooPark virüsüne dikkat! Verileriniz çalınabilir

Yeni keşfedilen Zoopark virüsü, Android kullanıcılarını tehdit ediyor. Bu zararlı yazılım cihazınızdaki tüm mesajları ve fotoğrafları çalabilir.

Yeni Şafak
12:07 - 8/05/2018 Salı
Güncelleme: 12:14 - 8/05/2018 Salı
Yeni Şafak
Virüs şimdilik sadece 100'den az cihazı etkiliyor.
Virüs şimdilik sadece 100'den az cihazı etkiliyor.

ZooPark virüsünü ilk olarak Rusya merkezli güvenlik şirketi Kaspersky keşfetti. Bu zararlı yazılımın Orta Doğu ülkelerindeki kullanıcıları hedef aldığını ve bir devlet tarafından geliştirildiğinden şüphelenen Kaspersky firması, ZooPark virüsüne karşı kullanıcıları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

WhatsApp tehlikesi

ZooPark virüsü sadece telefondaki fotoğrafları, videoları ve şifreleri çalmakla kalmıyor, WhatsApp ve Telegram gibi şifreli mesajlaşma uygulamalarını da hedef alıyor.

Bu zararlı yazılım şimdilik 100’den az cihaza bulaştığını söyleyen Kaspersky, kullanıcıları gerekli güvenlik uygulamaları kullanmaları konusunda da ayrıca uyarıyor.

Gizli aramalar bile yapıyor

ZooPark virüsü telefonda ekran görüntüsü alma ve ekran video kaydı çekme yeteneğine sahip. Çekilen bu görüntüleri dışarı sızdırmak için telefonunuz üzerinden gizli aramalar, gizli mesaj göndermeler ve komut dosyası çalıştırmak gibi işlemlere başvurabileceği söyleniyor.

Yani, ay sonunda telefon faturanıza fazladan ücret yansıyabileceği anlamına geliyor.

#Kaspersky
#Zoopark virüsü
#WhatsApp
6 yıl önce