|

Trabzon Köprübaşı 2. Tur Seçim Sonuçları 2023

2023 Trabzon Köprübaşı 2. tur cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları belli oluyor. 28 Mayıs Pazar günü oy verme işlemi 17:00'da sona ermesiyle birlikte Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçim sonucu açıklanacak. Peki Karadeniz Bölgesi Trabzon Köprübaşı ilçesinde 2. tur seçim sonuçları Cumhurbaşkanı adayları Erdoğan ve Kılıçdaroğlu'nun Trabzon Köprübaşı oy oranları yenisafak.com seçim sayfasından canlı olarak yayınlanacak.

13:53 - 28/05/2023 Pazar
Güncelleme: 13:53 - 28/05/2023 Pazar
Yeni Şafak
2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. Tur Köprübaşı Oy Oranı, kim kazandı?
2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi 2. Tur Köprübaşı Oy Oranı, kim kazandı?
Trabzon Köprübaşı 2. tur
Cumhurbaşkanı Seçimi nedeniyle sorgulanıyor. 64 Milyon seçmen vatandaşlık görevini yerine getirerek sandık başına gitti. Oy sayımının ardından sonuçlar anlık olarak öğrenilmekte. Türkiye’de il il 2. tur
2023 ve Yeni Şafak seçim sayfasında yer alacak. Trabzon Köprübaşı Seçim Sonuçları 2023 Erdoğan ve Kılıçdaroğlu oy oranlarına sitemizden ulaşabilirsiniz.

Trabzon Köprübaşı Seçim Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

28 Mayıs 2023 Pazar günü oy verme işlemi saat 08.00'de başlayıp saat 17.00'de sona erecek. Seçim günü bütün yayınlar, saat 21.00’den sonra serbest olacak, ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Oy Nasıl Kullanılır?

Sandığa gitmeden önce nerede oy kullanacağınızı öğrenin, oy kullanma saatlerine dikkat edin:

Vatandaşlar ilk olarak nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını öğrenecek. Bu bilgileri içeren seçmen bilgi kağıdı eline ulaşmayanlar, YSK'nın internet sitesinden, e-Devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilecek. Seçmen bilgi kağıdının getirilmesi zorunlu olmayacak.

Tüm yurtta oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

Üzerinde T.C. kimlik numarası olan kimlik belgenizi unutmayın:

Sandık başına gelen seçmen, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi, "kimliğini tereddütsüz ortaya koyan" resimli, resmi nitelikteki belgelerden birini başkana verecek ve seçmen sıra numarasını söyleyecek. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamayacak.

Cep telefonuyla kabine girmeyin:

Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasak olacak. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekecek.

Oy pusulasına mühür dışında işaret koymayın:

Seçmenler, birleşik oy pusulalarında tercih ettiği cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan "TERCİH" veya "EVET" mührünü basarak oyunu kullanacak. Oyun geçerli sayılması için "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında oy pusulalarının herhangi bir yerine imza atılmaması, işaret konulmaması gerekecek. Zarfa pusulalar dışında bir şey konulmayacak. Yanlış oy kullandığını düşünen ve yeni pusula isteyen seçmene yenisi verilmeyecek.

Pusulaları tek zarfa koyun:

Seçmene, cumhurbaşkanı seçimi ve milletvekili genel seçimi için iki ayrı oy pusulası verilecek. Tüm oy pusulaları tek zarfa konulacak.

Oy kullandıktan sonra imza atmayı unutmayın:

Seçmen, zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adının bulunduğu yerin karşısına imza atacak.

Oy verme saat kaçta başlayacak kaçta bitecek?

Tüm yurtta oy verme saatleri 08.00-17.00 olarak uygulanacak. Oy vermenin bitiş saati geldiği halde sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler varsa, sandık kurulu başkanı seçmenleri saydıktan ve kimliklerini aldıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek. Saat 17.00'den sonra gelen seçmen oy kullanamayacak.

Geçici kimlik belgesi ile oy kullanılabilir mi?

Nüfus müdürlüklerinden alınan geçici kimlik belgesi ile oy kullanılabilir.

Eski kimlikle oy kullanılır mı?

Seçmenler eski kimlikle oy kullanabilecek. T.C Kimlik kartı, nüfus cüzdanı, pasaport, evlenme cüzdanı, resmi dairelerce verilmiş kimlik kartı vb. resimli ve resmi nitelikli belge ile oy kullanabilirsiniz.

Kaç kişi oy kullanacak?

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), verilerine göre, yurt içinde 190 bin 736 sandıkta, 60 milyon 904 bin 499 kişi oy kullanabilecek. Yurt dışında ise 4 bin 969 sandıkta 3 milyon 286 bin 786 kişi oy verebilecek.

2023 seçimine katılan adaylar?

14 Mayıs 2023 Pazar günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Cumhurbaşkanı adayları Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi adayı Muharrem İnce ve ATA İttifakı adayı Sinan Oğan yer almakta.

YSK kararına göre 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan cumhurbaşkanı seçimi ve 28. dönem milletvekili genel seçiminde dört cumhurbaşkanı adayı yarışacak. Seçmenler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2023 için Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Sinan Oğan için oy kullanacak. Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları Yeni Şafak seçim sayfasından anbean yayınlanacak.

Trabzon Köprübaşı ilçesi hakkında genel bilgiler

Trabzon'un ilçelerinden biri olan Köprübaşı, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yer almaktadır. İl merkezine 50 kilometre uzaklıkta bulunan ilçe, tarihi zenginliği, doğal güzellikleri ve turistik mekanlarıyla önemli bir konuma sahiptir.

Tarihi olarak bölgede birçok uygarlık ve medeniyetin yaşamış olduğu bilinmektedir. İlçe sınırları içerisinde yer alan Asmaaltı Mağarası, köklü bir tarihe sahip olan ilçenin tarihi dokusunu yansıtmaktadır. Ayrıca ilçede bulunan Kapıkaya Kalesi ve Çamlıbel Tarihi Yerleşimi de tarihi dokunun korunmasına katkı sağlamaktadır.

Köprübaşı ilçesi, 9 mahalleden oluşmaktadır. Bu mahalleler sırasıyla, Yaylacık Mahallesi, Özlüce Mahallesi, Yıldızlı Mahallesi, Yeşilalan Mahallesi, Tokluca Mahallesi, Suvermez Mahallesi, Saraycık Mahallesi, Kışla Mahallesi ve İnecik Mahallesi'dir. Her mahallede yerel kültür ve geleneklerine özgü özellikler bulunmaktadır.

Köprübaşı, doğal güzellikleri ile de dikkat çeken bir ilçedir. İlçenin doğusunda yer alan Zigana Dağı, Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden biridir. Ayrıca ilçede yer alan Galyan Vadisi, Şahinkaya Kanyonu ve Kireçlik Vadisi doğal güzellikleri ile turistlerin ilgisini çeken yerlerdendir.

Köprübaşı ilçesi, 2021 yılı verilerine göre yaklaşık 10.000 nüfusa sahiptir. İlçe halkının geçim kaynakları arasında tarım, hayvancılık ve turizm faaliyetleri yer almaktadır. İlçenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalı olduğu için, yöre halkının çoğunluğu bu sektörlerde çalışmaktadır.


#seçim 2023
#Köprübaşı seçim sonuçları
#Trabzon Köprübaşı seçim sonuçları
#2023 Köprübaşı cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları
1 yıl önce