20:47, 06/10/2026, SalıG: Güncelleme: 21:23, 06/10/2026, Salı

Rusya açıklarında tanker alev aldı

Rusya'nın Karadeniz sahilindeki Sirius Federal Bölgesi açıklarında seyreden bir petrol tankerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Tankerden yükselen devasa siyah duman tabakası sahil şeridini ve gökyüzünü kaplarken, kıyıda büyük panik yaşandı. Sirius Federal Bölgesi İdaresi Başkanı Dmitriy Plişkin, halkın sağlığını korumak amacıyla tüm plajların geçici olarak kapatıldığını belirterek, çevre sakinlerine dışarı çıkmama ve evlerinin pencerelerini kapalı tutma çağrısında bulundu. Rusya Federal Hidrometeoroloji ve Çevre İzleme Servisi bölgede hava kalitesi ölçümlerine başladı.

Karadeniz'in doğu kıyılarında akşam saatlerinde hareketli ve korku dolu dakikalar yaşandı. Rusya Federasyonu'na bağlı Sirius Federal Bölgesi sahil şeridi açıklarında seyir halinde olan bir tankerde aniden yangın çıktı.

Görgü tanıklarının ifadelerine ve sosyal medyaya yansıyan görüntülere göre; alevlerin kısa sürede sardığı tankerin üzerinden gökyüzüne kilometrelerce yüksekliğe ulaşan yoğun ve simsiyah duman bulutları yükseldi. Sahil bandından net bir şekilde görülen yangın, kıyıda bulunan yerli ve yabancı turistler ile bölge sakinleri arasında endişe yarattı.

Plajlar kapatıldı, acil durum uyarısı yapıldı

Olayın ardından acil açıklamalarda bulunan Sirius Federal Bölgesi İdaresi Başkanı Dmitriy Plişkin, yangının nedenine ilişkin teknik incelemelerin devam ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bölgemiz açıklarında seyreden bir tankerde yangın meydana gelmiştir. Rusya Federal Hidrometeoroloji ve Çevre İzleme Servisi ekipleri, yükselen yoğun dumanların çevre ve halk sağlığı üzerindeki etkilerini anlık olarak izlemektedir. Vatandaşlarımızın ve misafirlerimizin güvenliği adına Sirius sahilindeki tüm plajlar tedbiren kapatılmıştır. Halkımızdan zorunlu olmadıkça uzun süre açık havada kalmamalarını ve evlerinin pencerelerini açmamalarını rica ediyoruz."

Çevresel risk takip ediliyor

Olay yerine sevk edilen deniz itfaiyesi ve kurtarma gemilerinin alevlere müdahale çalışmaları sürerken, yanan tankerdeki yakıt sızıntısı ve dumanın oluşturabileceği zehirlenme risklerine karşı sahil şeridi güvenlik çemberine alındı. Yetkililer, çevresel izleme verileri doğrultusunda kamuoyuna düzenli bilgi akışı sağlanacağını bildirdi.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026