16:35, 15/10/2026, Perşembe

Sel felaketinde geç saatlere kadar sahadaydı: Dündar Ziya Gültekin’in son görüntüleri

Düzce’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin, İstanbul’u etkisi altına alan şiddetli sağanak sırasında ekiplerle birlikte sahada görev yaptı. Sel ve su baskınlarına karşı yürütülen çalışmaları sabaha kadar takip eden Gültekin’in sahadaki görüntüleri, son görüntüleri oldu.

ÇALIŞMALARI SABAHA KADAR TAKİP ETTİ

İstanbul genelinde etkili olan sağanak yağış, birçok ilçede su baskınlarına ve taşkınlara neden oldu. Olumsuzlukların giderilmesi için belediye ekipleri gece boyunca çalışmalarını sürdürürken, Üsküdar Belediye Başkan Vekili Dündar Ziya Gültekin de sahada ekiplerle birlikte yer aldı. Gültekin, yağışın neden olduğu olumsuzluklara karşı yürütülen çalışmaları sabaha kadar takip ederek ekiplere eşlik etti.

Gültekin’in sahadaki çalışmaları sırasında kaydedilen görüntüler, görev başındaki son anları olarak hafızalarda kaldı.

DÜZCE’DEKİ KAZADA HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul’da sel ve su baskınlarına karşı yürütülen çalışmaları gece boyunca takip eden Gültekin, Düzce’de geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi. Gültekin’in vefat haberi sevenlerini ve çalışma arkadaşlarını yasa boğdu.

İKİNCİ YAPILAN SEÇİMİ KAZANMIŞTI

Üsküdar Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan Belediye Başkanı Sinem Dedetaş geçici olarak görevden uzaklaştırılmıştı. Bu karar sonrası 1 Ağustos'ta başkanvekili seçimi yapılmıştı.

Seçimi CHP’nin adayı Sibel Tan Çetinkaya 4 oy farkla kazanmıştı. Seçimlerde CHP'den 28, Cumhur İttifakı'ndan 17 üye sandık başına gitmişti. AK Parti Grubu usulsüz oy sayımı yapıldığı ve seçim sürecinde hukuka aykırılıklar bulunduğu gerekçesiyle yargıya başvurmuştu.

İkinci yapılan seçimlerde ise Cumhur İttifakı'nın adayı Dündar Ziya Gültekin 23, CHP ve Yeni Parti'nin adayı Çetinkaya ise 19 oy almıştı. Seçimde yapılan dördüncü tur oylamayı Cumhur İttifakı'nın adayı Gültekin kazandı ve belediye yeni seçimle birlikte AK Parti'ye geçmiş oldu.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026