Korkarım faturayı Aziz Babuşcu’ya kesecekler

Hüseyin Likoğlu
Hüseyin LikoğluYeni Şafak Gazete Yazarı
04:00, 28/01/2026, Çarşamba • Yeni Şafak Haber Merkezi
Korkarım faturayı Aziz Babuşcu’ya kesecekler

İBB’ye yönelik asrın yolsuzluğu kapsamında haklarında yakalama kararı olup da kaçabilen ve yakalanamayan üç kişi var. Murat Gülibrahimoğlu, İbrahim Bülbüllü ve Emrah Bağdatlı. Diğer tüm zanlılar gözaltına alınarak haklarında gerekli işlemler yapıldı. Kimi tutuklu yargılanıyor, kimi adli kontrolle serbest bırakıldı, kimi de etkin pişmanlıktan yararlandığı için şartlı tahliye edildi.

Kaçak isimlerden biri Murat Ongun’un çalışma arkadaşı, eski kameraman Emrah Bağdatlı. Bağdatlı bir şekilde soruşturmadan önceden haber almış ve yurt dışına çıkmış. İbrahim Bülbüllü ve Murat Gülibrahimoğlu ise İmamoğlu’nun karakutularına benziyor.

Bülbüllü, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı iken, belediyeyi İmamoğlu’nun arzusuna göre dizayn ettirmiş, 17-25 Aralık’tan sonra İmamoğlu’na çalışmış, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’deyken, İmamoğlu’nun Beylikdüzü’nü kazanmasına epey yardım etmiş bir isim olarak tanınıyor.

Seçimden sonra, AK Parti’den ayrılan Bülbüllü, İmamoğlu’nun yanında yerini aldı. Hukuk danışmanlığı adı altında İmamoğlu’na en yakın isim oldu. 2019 seçimlerinin ardından İmamoğlu ile birlikte İBB’ye geçti. Bülbüllü’nün nasıl kaçtığı ile ilgili de çok soru işaretleri var, halen Dubai’de yaşadığı tahmin ediliyor.

İBB soruşturmasındaki en ilginç isim şüphesiz Murat Gülibrahimoğlu’dur. Tam bir hayalet, milyar dolarlık serveti var, soruşturmada adı geçene kadar kimse mal varlığından haberdar değildi. Adeta guguk kuşu misali her yuvaya yumurta bırakmış.

REZALETİN BİNİ BİR PARA

Trabzon doğumlu, Rize Fındıklı’ya kayıtlı. 2021 öncesi tam olarak ne iş yaptığı açık kaynaklarda yok. 2021 yılında Müsavat Dervişoğlu’nun onu Ekrem İmamoğlu’yla tanıştırdığı iddia ediliyor. O tarihten sonra Gülibrahimoğlu’nun milyar dolarlarla tanıştığı konuşuluyor.

Bu zamana kadar yazdıklarım yargının konusu. İBB soruşturmasında adı geçen herkes yargıda hesabını verecek. Herkes hak ettiğini bulacak. Suçlu olanlar cezasını çekecek, masum olanlar beraat edecek.

Murat Gülibrahimoğlu, İBB’nin hafriyat işinden kazandığı milyarlarla jet bir hayat yaşamaya başlamış. Kiraladığı jetlerle kumar partilerine, fuhuşturucu gezilerine akmış. Uçağa aldığı, ünlü olmak isteyen gösteri sanatçılarının bazıları itirafçı oldu; jetlerde olup bitenleri anlattı. Adı geçen diğer ünlü adayı gösteri sanatçıları ifadelerinde itirafçıların ifadesini teyit etti; rezaletin bini bir para.

BABUŞCU’DAN İZİN ÇIKMADIĞI İÇİN İMAMOĞLU AK PARTİLİ OLAMADI!

Gülibrahimoğlu ile ilgili son zamanlarda ortaya çıkan bilgiler ve bunlara bağlı yapılan haberlerden sonra CHP’nin takındığı tavır ise tam bir komedi. Jet skandallarının ortaya dökülmesinin ardından CHP’nin verdiği tepki, akıllara durgunluk verecek nitelikte: “Efendim ‘Jetin sahibi AKP’li çıktı. Gülibrahimoğlu da eski AKP’li. Jetin sahibi AKP’li, kiralayan AKP’li.”


Peki jetin içinde kimler var?


Ünlü olmak isteyen gösteri sanatçıları, Ekrem İmamoğlu’nun A takımı Fatih Keleş, Tuncay Yılmaz, Hüseyin Köksal.


Bu isimler ilk karşımıza nerede çıktı; para sayma kulelerinde…

CHP’nin tutumuna bakınca “Şimdi Aziz Babuşcu yandı” dedim. Aziz Babuşcu AK Parti İstanbul İl Başkanı’yken, Ekrem İmamoğlu, yüklü miktarda bağış yaparak, partiye katılmak istemişti. Babuşcu’dan izin çıkmadığı için İmamoğlu AK Partili olamadı. Yakında CHP’liler, “Aziz Babuşcu yüzünden Ekrem İmamoğlu bize katıldı” deyip, faturayı Babuşcu’ya keserlerse hiç şaşırmamak lazım.

Başlıklar :politikaCHPİBB
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026