Gazze değil Los Angeles

İsmail Kılıçarslan
İsmail KılıçarslanYeni Şafak Gazete Yazarı
04:00, 11/01/2025, Cumartesi • Yeni Şafak Haber Merkezi
Gazze değil Los Angeles

Bir muhabirin alev alev yanan ve bir türlü söndürülemeyen yangının yol açtığı duruma bakıp samimiyetle “burası üçüncü dünya ülkesi gibi” dediği yerden başlayayım.

Batılıların zihinlerinde “biz çok gelişmişiz, diğerleri az gelişmiş” düşüncesi öyle yerleşik hale gelmiş durumdadır ki kendi ülkelerinde herhangi bir olumsuzluk gördüklerinde bunu ancak “burası üçüncü dünya ülkesi gibi” diyerek atlatabilirler. Üçüncü dünyanın üçüncü dünya haline bizatihi kendi elleriyle getirildiği bilgisini ise sürekli olarak saklarlar bizden. Ama artık saklanamayan bir gerçek var orta yerde. “Gelişmiş batı” masalının sonu görünüyor. Hem teknolojik demokratikleşmeler, hem ekonomik değişimler, hem de sosyolojik kırılmalar “gelişmiş batı ve diğer az gelişmişler” düzlemini yerle bir ediyor.

Ben yazımı kaleme alırken Los Angeles’taki yangın hala kontrol altına alınabilmiş değildi. Yangın 5 bölgede olanca gücüyle sürüyordu. Holywood’un çok çeşitli filmlerle kahramanlaştırdığı, “adamlar bambaşka leveldalar abi” diyerek hayranlık bildirilen itfaiyecilerin de, ABD itfaiye teşkilatının da kağıttan kaplan olduğunu gördük. Dahası, “süper, hiper, devasa güç” denilen Amerika’nın kendi vatandaşına reva gördüğü muamele ile Biden’ın saçma sapan açıklamalarını da gördük.

Göreve başlar başlamaz bir “Dördüncü Dünya Savaşı” başlatmaya hazırlanıyormuş gibi duran dengesiz Trump’ın ABD’yi yeniden toparlayabileceğini de pek düşünmüyorum açıkçası.

Bu, burada bir dursun.

Esasen Amerika’nın, Rusya’nın, İsrail’in, hatta Çin’in (haşa) “Allah’tan bile büyük” olduğunu düşünen iki tür vardır ülkemizde. Şaşkın seküler türü ile “gücümüz yetmez abi, bunu biz başarmamışızdır” diyen Müslüman türü.

Şaşkın seküler türünü bir şekilde ikna edebiliriz bence ama “Amerika da, İsrail de (haşa) Allah’tan büyüktür” diyen ve Allah’a secde etmeye devam eden gerzek Müslüman türünü tedavi etmenin bilinen bir yolu yok.

Halbuki bir adım geriye çekilip baktıklarında Afganistan’da 30 yıl savaşan iki emperyalist gücün ülkeden defolup gittiğini de görecekler, Suriye devriminin oluşan derin boşlukta organik olarak gerçekleştiğini de görecekler, Libya’da bazı Libyalıların ve Türkiye’nin neyi başardığını da görecekler.

Bu Müslüman türü, Müslümanların başardığı herhangi bir şeyi asla tek başlarına başaramayacaklarını düşünen bir ezikler topluluğudur, başkası değil. Bir tek Air France uçağından askeri korumalarla inip devrim yapan Humeyni’nin devrimini organik sayarlar. Yanlarında Humeyni’nin bu devrim için batıdan yardım aldığını ihsas bile edemezsiniz. Onun dışındaki her şey mutlaka emperyalistlerin oyunudur bu gerzeklere göre. Karabağ, Rusya izin verdi diye fethedilmiştir. Libya’da Türkiye emperyalistler izin veriyor diye vardır. Suriye devrimini zaten ve kesinlikle İsrail planlamıştır. Mursi’nin seçilmesi Amerikalıların oyunudur. Türkiye’nin Afrika’daki varlığı Çin’in izin vermesiyle olmuştur.

Güya gelişmiş batının güya geri kalmış üçüncü dünya ülkelerinde yaydıkları mitolojik güç vehminin satın alıcıları ne yazık ki bizim gerzek Müslümanlarla şaşkın sekülerlerdir.

Bu da burada bir dursun.

Trump, “ben göreve başladığımda Hamas esirleri iade etmezse dünyayı onların başına yıkarım” diyor demesine ama kazın ayağı öyle değil. İşte bir haftada Los Angeles, Gazze haline geldi.

Hayır, elbette yangında hayatını, evini, malını, mülkünü kaybeden insanlara “oh olsun” demiyorum. Siyonist miyim ben? İnsanlık düşmanı mıyım? Hepsine ayrı ayrı geçmiş olsun. Ancak işte Allah’ın planı da türlü türlü. Sen Gazze’yi yerle bir edeyim dersin, Allah senin gözbebeği şehrini yerle bir eder.

Diğer yandan, bizim “başaramayız abi biz” diyen gerzek Müslümanlara da bir çift laf edeyim Gazze üzerinden. Gazze, 1,5 yıldır direniyor. İsrail ise an itibariyle hiçbir askeri ve stratejik hedefine ulaşabilmiş değil. Çoluk çocuk demeden öldürmek, hastane-ambulans gözetmeden yok etmek dışında hiçbir şey başarabilmiş değil. Bizim gerzekler, bu apaçık durumu görmek yerine “İsrail çok güçlü abi, Suriye’deki devrimi bile onlar planladı baksana” demeye devam ediyorlar.

“Tarihin rüzgarının bir kez daha Müslümanların arkasına geçmeye başladığı”nı hiç akıldan çıkarmadan, Allah’ın herkesten ve her şeyden büyük olduğunu bir an unutmadan çalışmaya devam edenlere selam olsun. Onlarla olacak ne olacaksa. Bizim gerzekler de Allah tarihi yapıp ederken (haşa sümme haşa) “Allah’ın da arkasında Amerika var, İsrail var, Rusya var” demeye devam edecekler. Ve korkum odur ki sonunda Amerika’yı büyük zannedenlerin sürüldüğü cehenneme sürülecekler.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026