|
Küresel kamplaşmanın ortasında yüksele(cek)n Türkiye

İkinci Dünya Harbi’nden sonra gelişen kamplaşmanın (Soğuk Savaş dönemi) şu an gelişmekte olan kamplaşmadan daha küçük kalacağı bir döneme giriyoruz. Batı ittifakı bunu ABD-İngiltere diye okuyun yanına silahlanma açısından az şey ifade eden ancak ekonomi ve nüfus anlamında varlığı olan Avrupa Birliği ile oluştururken diğer tarafta Rusya-Çin merkezli doğu ittifakına karşı mücadele verecektir.

Safları belli edelim! Savaşın sathı genişleyecek!

Küresel nizamın kurucusu Batı ittifakı saflarını sıklaştırmak için ilk savaşına gözünü kırpmadan başladı. Ukrayna Rusya savaşı ile başlayan sürecin Karadeniz savaşına evrilmesi temel hedef, sonrası ise muhtemel Doğu Avrupa-Rusya savaşıdır.

Genişleyen savaş sathının bir diğer alanı ise Uzak Doğu olacaktır. İster Çin’in Tayvan’ı işgali diye okuyalım ister Batı ittifakının Çin’i mindere çekme hamlesi olarak okuyalım kaçınılmaz bir savaş pek yakın zamanda meydana çıkabilir.

Bu kadar tehdit kime?

İşte bu manzara içinde Yunanistan üzerinden biçilmeye çalışılan deli gömleği kim için? ABD’nin Yunanistan’da kurduğu dokuz üs ile Girit adasını kullanımına alması neyin habercisidir?

Buradan Trakyalı vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum, Paşaköy’den, Karpuzlu’dan, Enes’ten, Gaziömerbey’den görülen devasa Dedeağaç üssü kim için yapıldı? Trakyalı Balkan göçmeni büyüklerimizin acı dolu hatıralarını akıllarına getirmesi vaktidir bu vakit. Balkanlar’da yaşanan acıyı Trakya’da yaşatma girişimi değil de nedir bu?

Madem mesele Rusya, neden Polonya, Slovenya, Romanya, Bulgaristan değil de Rusya ile hiçbir cephesi olmayan Yunanistan’da ve Suriye’de kuruluyor her şey?

Neden Türkiye’nin güneyinde 80 bin kişilik bir ordu kurulmaya çalışılıyor ABD tarafından? Yoksa bu da Rusya veya Çin tehdidi için mi?

Göz göre göre Türkiye’nin etrafı çevrelenmeye çalışılıyor!

İşte buna cevap olarak TCG Anadolu’yu denize indirdik. İşte bu nedenle İha Siha’lara, savunma füzelerine akıl yorduk, S400 aldık, MM uçağını hangardan çıkardık, Altay tankımızı sahaya sürdük ve daha niceleri var!

Patates soğan ile zihinleri işgal girişimi sonuçsuz kalacaktır.
Batı her verdiği krediyi, silahı, tohumu Türkiye’yi bağımlı yapmak için kullandı. Ancak %80’e varan milliliği ile Türkiye bağımsızlığı için mücadele veriyor. Batı ve iç iş birlikçileri bunun farkında.
Ama Anadolu da farkında!
Büyükşehirlerde gerçekleştirilmeye çalışılan bilgi bombardımanı ile millet kör edilmeye çalışılıyor. Öyle ki
koskoca işgal hazırlığını, manzarayı, görmesinler diye gözlerinin önüne getirilen kibrit tanesi cep telefonları (sosyal medya)
ile bunu yapma gayretindeler.

Bu seçim iç siyaset meselesi değildir!

Zihin işgalinin önüne geçilmelidir.

Kolaycılık yapıp AK Parti teşkilatları çalışmalı, çok çalışmalı diyerek kendini olayların izleyicisi haline sokan muhafazakarların vebali Batı’nın iş birlikçilerinden az değildir!

Her nefer kendi geleceği, vatanın bölünmez bütünlüğü için tek başına sorumludur. İnisiyatif kullanmalıdır.

Çocuğuna, kardeşine, komşuna, okul arkadaşına bunları izah etmeli, dikkatlerini çekmelidir.

Türkiye başarmalı! Bu Dünya’nın hayrınadır!

İster Batı olsun ister Doğu olsun Türkiye, gönül coğrafyası ile Dünya’nın dengesi olacaktır. Türkiye’yi yanına çeken taraf galibiyete yakın olacaktır. Fakat savaşlardan Türkiye ve Dünya mazlumları büyük kayıplar ile çıkacaktır. O nedenle Türkiye savaşın değil dengenin, savunmanın merkezi olmalıdır ve olacaktır.

Biz kıyılan her canın Batı’da olsa Doğu’da olsa aziz olduğuna inanan fikriyata sahip bir medeniyetin kurucusuyuz.
Osmanlı’nın çöküşünden sonra gelmeyen barış, bitmeyen savaşlar işte bunun ispatıdır!

Yine bu havzada gelişen Türkiye küresel kıyımın gecikmesini ve belki de önlenmesini sağlayabilir. Bunun yolu güçlü Türkiye’den geçiyor.

Türkiye kalıcı refah için hamleler yapıyor.
Mesele günü kurtarmak değil. Suriye’de, Libya’da ve Azerbaycan’da milli ekipmanlar ile verdiğimiz mücadeleler ile yüzyılı kurmaya çalışıyoruz.
Bundan beş yıl evvel Doğu Akdeniz’de gaz bulsak çıkarmamız mümkün değilken şimdi onların bulduğu gazı bizden izinsiz taşıyamayacakları, ekonomik hale getiremeyecekleri hale evirdik. Bunları görmek o kadar zor mu?

IMF’in kredisiyle, Bilderbergci zat aklıyla esarete karşılık gelecek üç kuruş sıcak para ile memleket sadece talan edilmek ile kalmayacak üstüne üstlük Marshall yardımlarında olduğu gibi tüm yatırımların üstü başarılamadı denip kapanacak!

Yüreğim(n)iz, aklımız buna elverecek mi?
#Ekonomi
#ABD
#Çin
#Anadolu
#Rusya
#Mehmet Akif Soysal
1 yıl önce
Küresel kamplaşmanın ortasında yüksele(cek)n Türkiye
İbnü’l-Arabî “evet ve hayır” arasında İbnü’r-Rüşd’e ne dedi
Tecdid mi temcid pilavı mı?
Nasıl bir ‘Allah’a inanıyoruz?
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!