|
Sam Amca’ları, bombaları çok seviyor!

Yine o bildik provokasyon: Ters manyel yaptırtan “kontra atak” kapsamındaki son kanlı saldırı, bir Amerikan klasiğidir. ABD’ye “Sakın ha, Suriye’den çekilme” diyen bir bombadır!



Uncle Sam’in “Bombaları dert etmeyi bırakıp, onları nasıl sevdim” diye ellerini ovuşturduğuna kuşku yoktur!

* * *

Menbiç’in merkezinde dört Amerikan askerinin hayatını kaybettiği, üçünün de yaralandığı “bombalı saldırıyı” DEAŞ üstlendi…

Hangi, DEAŞ bu? Hani, Donald Trump’ın seçim kampanyası sırasında “Obama ile sahtekâr Hillary birlikte kurdular” dediği, Derin ABD’nin “fevkalade kullanışlı” kontra terör örgütü DEAŞ! Eh, Obama’dan sonra da “United States of Trump” kullanıyor!

Sahi, Amerikalı bir siyasi analist “DEAŞ örgütü, imkânsız olanı yaptı ve ABD dış politikasının düzgün görünmesini sağladı!” demişti.

Bu iğneleyici cümleyi bir nevi itiraf kapsamında hatırlamak gerekiyor. Kaldı ki; Amerikan Devleti’nin “DEAŞ Düzenbazlığı” çoktan beridir “çakozlandığı” için, artık dış politikalarının düzgün görünmesini de sağlayamıyor…

Ha, sahtekârlığı hayat tarzı yapmış “Amerika Birleşik Kahpeleri” için “sakil bir mazeret üretmesi” dahi kâfidir!

ARA KALIP

Bu sütunda çıkan 21 Aralık 2018 tarihli yazıda “ABD, Suriye’den Yine Çekiliyor!” ara başlığı altında “Çekilme atraksiyonuyla, numarasıyla; Türkiye’yi birkaç ay daha bekletip ardından da bir provokatif hadise ve ‘biz vazgeçtik, gitmiyoruz mu diyecekler, mesela?!” cümlesi okunuyordu…

Provokasyon için birkaç ay bile beklemediler: Bir ay yetti, bunlara!

TRUMP’IN KANKASI SENATÖR

Bir de şu “Senatörden Al Haberi” bahsinde adı geçen Mister Lindsey Graham’ı unutmayalım:

Yakın dostu Trump’la görüştükten sonra “Henüz DEAŞ’ı bitirme noktasında değiliz. Çekilme işlerini akıllıca yavaşlatıyor olduğumuzu düşünüyorum…” demişti, hani!

Şimdi bu Senatör Graham “DEAŞ’ın Trump’ın kararından cesaret aldığını, son saldırıyı bunun için yaptığını” öne sürdü ve “Daha geçenlerde bombanın patladığı restoranda yemek yemiştim” diye ekledi!

Eh, Senatör repliklerine iyi çalışmış: “Suriye’den çekilmeyi unutmalıyız” demeye getiriyor. Derinlerde yazdıkları senaryonun, en baştan beri “provokasyon sahnesini” içerdiği aşikardır.

Fonda, Trump’ın “Çekilme kararında geri adım” yok” müziği derin oyunda “sinek vızıltısı olarak yerini almıştır. Hükümsüzdür!

YEDİ YILDIR NERELERDEYDİNİZ?

Bir de şu “Tampon Bölge” bahsi var!

Malum Senatör Lindsey Graham’in geçen hafta “Bay Başkan, güvenli bölge tarzı bir girişimi gözden geçiriyor” dediğini de kayda geçirelim. “Senatör’den Al Haberi” bu mevzuda da geçerli, yani…

Türkiye, 2012’den beri ısrarla “Tampon Bölge” talep etti: ABD ise oralı olmadı!

Obama, geçti gitti; Trump başkanlığının ikinci yılı dolduktan sonra birdenbire “Tampon Bölge” kartını açtı! Öğleden sonra “Günaydın” mı demeliyiz? Yahut Yeni mi akılları başlarına geldi?

Hayır, burada yine samimi değiller!

Suriye sınırımızda 32 kilometrelik güvenli bölge oluşturulmasıyla ilgili adımları da “yeni bir oyalama” numarasıdır. Türkiye’nin muhtemel askeri harekatını geciktirmek, başarabilirlerse engellemek istiyorlar!

Türkiye’nin istediği şekilde bir Tampon Bölge’yi kabul ederler mi?

Kıymetli yazarımız Mehmet Şeker’den mülhem söyleyecek olursak:

-Ankara diyor “Tampon” bölge; bunlarsa aslında diyor “Trampon Bölge!”

* * *

YPG/PKK’lı teröristlerinin bölgedeki varlığını sürdürmesinde ısrarlılar…
Amerikan kahpelerini, teröristlerinin güvenliği ilgilendiriyor!

Maskeli maşaları DEAŞ’a verdikleri “Doldur Boşalt” rolüyle Suriye’nin kuzeyine YPG/PKK’lılarını yerleştirdikleri süreçte; Türkiye’nin “Tampon Bölge” talebini, işbu bölgeye “çökme” işine engel olur diye reddetmişlerdi!

Şimdi, Uncle Sam ve Sarı Tarzan’ı zorda, ya…

-O vakit, gelsin yeni numara: “Güvenli Bölge!”

Asla aklımızdan çıkarmayalım: Haydut Devlet ve onun “Terör Tandemi” İsrail, Suriye’nin kuzeyinde bir PKK devleti kurma planlarından vazgeçmiş değiller!

#ABD
#Bomba
#Münbiç
#DEAŞ
#Lindsey Graham
#Güvenli Bölge
5 yıl önce
Sam Amca’ları, bombaları çok seviyor!
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti