|
Henry Kissinger: Kapitalist küresel sistemin “tilki”si! 

Henry Kissinger öldü.

Postkolonyal dönemde dünyadaki mazlumların kanları ve gözyaşları üzerine kurulan kapitalist düzenin ağababala-rındandı.

Latin Amerika’da, Afrika’da, Asya’da pek çok darbenin planlayıcısı, katliamın kurgulayıcısı, Çin’in kapitalizme (Yahudilerin ele geçirdiği küresel düzene) diz çöktürülmesinin mimarıydı.

ABD’nin ilk Yahudi dışişleri bakanıydı. Amerika’nın dünya üzerinde bu kadar güçlü hegemonya kurmasının sırrını şöyle açıklıyordu: “Biz içimizdeki hainleri temizleriz. Dışımızdaki hainleri ise kullanılışlı elemanlarımız olarak iyi besleriz.”

Dünyayı kana bulayan bir adamın hesabı çok ağır olacak adl-i ilâhide!

Kissinger’la ilgili kurduğum bu cümleler bile onun ne tür bir kişilik olduğunu ele vermeye yeter.

Kissinger, Churchill’in daha akademik versiyonuydu. Ama Kissinger’ın akademisyenliği operasyon adamlığının yanında çok zayıf kalır.

Kissinger, hem İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra kurulan Soğuk Savaş’ın, hem de daha çok da Soğuk Savaş sonrası küresel Amerikan düzeninin en önde gelen mimarlarındandı. Hedefi, Amerika’da semiren ve Amerika’yı ele geçiren Yahudi gücünün küre ölçeğinde mutlak hegemonya kurmasını sağlamaktı. Ki, Kissinger bu hedefine ulaşmayı başarmıştı.

Kapitalizmi İngilizler kurdular, Sanayi Devrimi’ni İngilizler yaptılar ama kapitalist sistemi küresel ölçekte tartışmasız ve rakipsiz tek ekonomik ve ekonomi-politik sistem katına yükseltenler Yahudiler oldu. Yahudilerin kontrolündeki küresel sistemin bütün rakiplerini acımasız bir şekilde ezmesi, başka medeniyetlerin kendi iktisadî sistemlerini yaşatma imkânlarını yok etmesi ve oradan belki de tarih boyunca en güçlü Yahudi devleti olan Amerika’nın dünya üzerinde büyük bir hegemonya kurması Kissinger gibi diplomat ve akademisyen kılıklı operasyon adamlarının eseridir.

Yahudiler, dünya üzerindeki küresel hegemonyalarını Kissinger gibi diplomat ve akademisyen kılıklı operasyon adamlarına borçludur. Kissinger’ın en önemli kabiliyeti, şeytan kılıklı bir operasyon adamı olmasıydı: Nixon gibi zayıf bir başkan döneminde Amerikan dışişlerine yön veren, Amerikan dışişlerinin dünyaya yön vermesinin temellerini döşeyen kurtlar kanununun kitabını yazmış bir “tilki”ydi. Kendisi bu tür ifadeleri metafor olarak çok seven ve çokça da kullanan bir kişiydi.

Amerikan Yahudi kapitalizminin bütün rakiplerini dize getirmesinin en başta gelen mimar-larındandı: Doğu Bloku’nunun (Komünist Dünya’nın) çökertilmesinde kilit rol oynamıştı: Avrupa’nın Yahudi gücü Amerika’nın önünde diz çökmesinin de mimarlarındandı. Özellikle Almanya öylesine Yahudi gücünün dizlerine kapanmış olmalı ki, Gazze’deki Yahudilerin işlendikleri soykırım ve savaş suçlarına rağmen Almanya İsrail’in yanında olduğunu ilan eden ilk Yahudi kölesi Avrupa ülkesi olduğunu ispat etmekte gecikmedi.

Dahası Japonya, Hindistan ve Çin’i de dize getiren, kapitalist Yahudi gücüne boyun eğdiren “tilki” yine Kissinger’dı. Çin’in kapitalizme geçişinde Çinli Komünist lider Deng ile yaptığı görüşmeler belirleyici bir dönüm noktası olmuştu: Çin’in Amerikan Yahudi gücünün yörüngesine girdirilmesi, kapitalizmin sosyalizmi yutması, liberal kapitalizmden otokrat kapitalizme geçişi Yahudilerin kontrolündeki küresel sistemin nihâî zaferi oldu.

Kissinger’ın Türkiye’de de uzantıları ve müritleri az değildi: Bülent Ecevit de, Süleyman Demirel de Kissinger’ın uzaktan kumanda ettiği ve Türkiye’nin yarım asrına damgasını vuran iki önemli siyasetçiydi. Aynı şekilde Kasım Gülek ve FETÖ’nün lideri de Kissinger’ın gölgesinde nefes alıp veren, oyun içinde oyun çeviren adamlardı.

Türkiye’deki akademik çevrelerde Kissinger muhipleri çok fazla! Dış politikada Amerikan bağımlısı tipleri bunlar!

Bu adam dünyayı kana buladı ve cehenneme çevirdi gitti. Cehennemdeki yerini bu dünyada garantiledi. Vesselâm.

#Henry Kissinger
#ABD
#Kapitalizm
5 ay önce
Henry Kissinger: Kapitalist küresel sistemin “tilki”si! 
Amerikan Seddi
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Efendimiz’in (sav) Teravihi
Bir Başka Mesele: Çözülme baba otoritesinin sarsılmasıyla başladı
Ayasofya’da namaz kılma zevki