|

Afrika’ya can suyu oldu

Bizim Çocuklar Vakfı, Afrika’daki 22. su kuyusunu Nijer’in Maigoungni köyünde açtı. Yaptıkları ürünleri satarak yardım projelerini finanse eden Bizim Çocuklar, keçi bağışlıyor, yetimhane açıyor, Gazze’ye konut yapıyor.

Yeni Şafak
06:00 - 10/11/2015 Salı
Güncelleme: 23:49 - 9/11/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Sosyal ağlar üzerinden örgütlenerek Bizim Çocuklar adıyla bir araya gelen gençler, Afrika, Ortadoğu ve Uzakdoğu'ya kadar ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatıyor. Türkiye'nin çeşitli illerinden yaklaşık 50 lise ve üniversite öğrencisinden oluşan Bizim Çocuklar, keçeden Hanzala resimli, çanta, anahtarlık, Filistin bayraklı telefon kılıfları ve çantalar yapıp satıyorlar, gıda kermesleri düzenliyorlar. Elde ettikleri geliri sıradaki projelerine ekleyip mazlumların ihtiyacını karşılıyorlar. Bu yolla Afrika'da 21 su kuyusu açan Bizim Çocuklar, son olarak geçtiğimiz gün, Nijer'in Maigoungni köyünde 22. su kuyularını 100 ailenin istifadesine sundu. Açılan su kuyusuna ise Hz. Hamza Su Kuyusu adı verildi.



UZAKDOĞU'YA KADAR GİTTİLER


Bizim Çocuklar topladıkları bağışlarla Afrika'nın yanısıra Ortadoğu ve Uzakdoğu'daki birçok ülkede Müslümanların derdine derman oluyor. Gazze'de konut projelerine imza atan Bizim Çocuklar, Suriye'de un projesi, Ruanda'da Emir Huzeyme Camii, Endonezya'da Açe Yetimhanesi'ne okul aracı, keçi bağışı, su kuyusu, katarak ameliyatları gibi faaliyetlerde bulunuyor. İzmir merkezli yürütülen projede, yardımlar Bizim Çocuklar ekibinin ve paydaş derneklerin temsilcileri tarafından ulaştırılıyor.



10 BİN KİŞİYE ULAŞIYORUZ


Bizim Çocuklar Proje Koordinatörü Selami Aldemir, “İnsanlar bir tebessüme, bir güler yüze muhtaç insanlar. Bizler yanlarına gittiğimizde gözleri doluyor. Çalışmalarımızı birçok noktada ilerletiyoruz. Binlerce yere keçi bağışları yaptık, Ramazan'da iftar yemekleri, gıda paketleri dağıttık. Kurban'da kurban kesimlerimiz oldu. Her gittiğimiz yerde 10 binin üzerinde kişiye ulaşabiliyoruz” dedi.



Keçiler geçim kaynağı






Nijer Tera'da 80 yataklı Bahattin Yıldız Yetimhanesi ve 6 derslikli Bizim Çocuklar Okulu, gıda ve nakdi yardımlar, Sudan'da barınak projesi, Afrika ülkelerinde sağlık üzerine katarakt ameliyatları gibi yardımlar da tamamlanan bazı projelerden. Afrika'da Bizim Çocuklar'ın yaptığı en etkin yardım faaliyetlerinden bir tanesi de ise keçi bağışları. Keçi alınarak, Afrikalı muhtaç bir aileye teslim ediliyor. Bu keçiler ailelerin geçim kaynağı oluyor.







İLMEK İLMEK İŞLİYORLAR


Mayıs 2010'da İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Afganistan'da yetimhane çalışması hazırlığında bulunan ve geçirdikleri uçak kazası sonucu şehit olanlardan Bahattin Yıldız'ın projesini, arkadaşları ve genç öğrenciler göğüsledi. Bizim Çocuklar Başkanı Reşad Başer, “Bahattin Yıldız abinin ekibinden oluşan bir hareketiz. Hedefimiz yeryüzündeki mazlumların yanında yer alabilmek ve iyiliği ayağa kaldırmak” dedi.









#Bizim Çocuklar Vakfı
#Gazze’
#Selami Aldemir
8 yıl önce