|

Arapların evleri gasp ediliyor

Terör örgütü PKK Afrin’den götürdüğü yandaşlarını Haseke bölgesine yerleştiriyor. Haseke merkez ve Resul Ayn, Tel Temir, Ayn İsa, kasabalarında yaşayan binlerce Arab ve Çerkez PKK tarafından zorla evlerinden çıkarılıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/04/2018 Salı
Güncelleme: 02:15 - 3/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Suriye Muhalif Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK)  üyesi Muhammed Şimali
Suriye Muhalif Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) üyesi Muhammed Şimali

Nübbul ve Feyfin güzergahından Haseke bölgesine götürülen PKK destekçilerinden bir kısmı Münbiç’te benzer yöntemler kullanılarak zorla gasp edilen evlere yerleştirildi. Suriye Muhalif Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK) üyesi Muhammed Şimali, Tel Temir, Resul Ayn ve Ayn İsa’da yüzlerce sivile evlerini boşaltması konusunda PKK tarafından 48 saat süre verildiğini söyledi. Örgütün aldatarak yanında götürdüğü kişileri yerleştirme amacı ile bölge sakinlerini taciz ettiğini belirten Şimali, evlerinden çıkarılan insanlardan ayrıca bölgeyi terk etmelerinin istendiğini belirtti.

İTİRAZ EDENE GÖZALTI

PKK’nın yerel halka yönelik zorbalığına itiraz eden isimler terör örgütü tarafından alıkonuluyor. SMDK üyesi Muhammed Şimali, PKK tarafından yüzlerce aileye evlerinden çıkarılma konusunda mühlet verildiğini, bu duruma itiraz eden Arap ve Kürtlerin örgüt tarafından evlerinden götürülerek işkence edildiğini kaydetti. Örgütün en son Kürt kanaat önderlerinden Faysal Yusuf’u kaçırdığını kaydeden Şimali, “Binlerce sivil, yüzlerce yıldır yaşadığı beldelerden çıkarılma tehdidi ile karşı karşıya” dedi.

#PKK
#Afrin
#Suriye
6 yıl önce