|

Avustralyalı terörist Erdoğan'ı öldürme çağrısında bulunmuş

Yeni Zelanda'nın ChristChurch kentinde cuma namazı esnasında 49 kişiyi şehit eden teröristin daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öldürmek için çağrıda bulunduğu ve İstanbul'daki camileri yıkmak ile Türkleri tehdit ettiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
11:28 - 15/03/2019 الجمعة
Güncelleme: 12:22 - 15/03/2019 الجمعة
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda'da camiye düzenlenen terör saldırısını kınadı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeni Zelanda'da camiye düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Yeni Zelanda’da camiye saldıran ve 49 kişiyi şehit eden Avusturalyalı teröristin bildirisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ismi de yer alıyor.

Erdoğan’ı “bizim halkımız için en eski düşman olanların (Türkler) lideri” olarak tanımlayan terörist, öldürülmesinin Avrupa’daki Türk varlığına yönelik büyük zarar vereceğini söyleyerek çağrıda bulunuyor.

Saldırgan tarafından açıklanan 74 sayfalık manifestoda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı işlenecek bir cinayetin Avrupa'daki en büyük İslam grubunun (Türkler) lideri olarak çağıran belirli bir bölüm içeriyor.

Erdoğan sert bir dille kınadı


Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası bir olay olması hasebiyle Yeni Zelanda'da Cuma namazı kılmak için bir araya gelen Müslümanlara yönelik saldırıyı nefretle kınadığını belirtmek istediğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

  • "Dünyada uzunca bir süredir yükselişi seyredilen ve hatta teşvik edilen İslam düşmanlığı, bu saldırıyla bireysel taciz çizgisini geçerek toplu katliam boyutuna ulaşmıştır. Saldırının uzun bir planlamanın ve motivasyonun sonucu olduğu dolayısıyla fevri bir davranış denilerek geçiştirilemeyeceği bellidir.

Saldırgan şahsımı hedef alıyor

Ülkemizi, milletimizi ve şahsımı da hedef alan katilin temsil ettiği anlayışın Batı toplumlarını bir kanser gibi hızla ele geçirmeye başladığı açıktır. Kaldı ki ülkemi dahi Anadolu ve Batı olarak ayırmak suretiyle orada da kendine has değerlendirmeler yapan ortada gerçekten bir terörist, bir katil var. Şayet derhal önlem alınmazsa bu kötü gidişin önünü alan felaket haberlerine yenilerinin eklenmesi kaçınılmazdır.



Ayasofya ile tehdit etmiş

Terörist yayınladığı manifetsoda "Türklere" başlığının yer aldığı bölümde şu ifadelere yer veriyor;

  • "Topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz'ın Doğu yakasında. Ama Boğaz'ın Batı yakasında bir yerde yaşamayı denerseniz, Avrupa'ya gelirseniz sizi öldüreceğiz"Konstantinopolis'e gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak"
#Erdoğan
#yeni zelanda
#cami katliamı
٪d سنوات قبل