|

Cezayir'de devrim: Buteflika adaylığını geri çekti

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika, cumhurbaşkanlığı seçimlerini ertelediğini ve 5. dönem adaylığını geri çektiğini açıkladı.

Yeni Şafak
20:45 - 11/03/2019 Pazartesi
Güncelleme: 12:24 - 12/03/2019 Salı
AA
Cezayir'de Buteflika'nın adaylığını binlerce kişi protesto etmişti.
Cezayir'de Buteflika'nın adaylığını binlerce kişi protesto etmişti.

Cezayir'de son iki haftadır devam eden protesto dalgası netice verdi. 1999 yılından bu yana ülkeyi yöneten Cezayir Cumhurbaşkanı Buteflika, 5. dönem adaylığından geri çekildi.

Buteflika'nın adalıktan çekilmesiyle, Arap Baharı sonrası Tunus'un ardından barışçıl gösterilerin netice verdiği ilk ülke Cezayir oldu.

Adaylığı ülke genelinde tepkilere neden olmuştu

Cezayir'de Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika'nın adaylığı ülkede büyük protestolara neden olmuştu.

Cezayir'de 1999'da yönetime gelen ve 4 dönemdir görev yapan 82 yaşındaki Abdulaziz Buteflika'nın sağlık sorunlarına rağmen 18 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir kez daha aday olması uluslararası toplumun da tepkisini çekmişti.

15 aday yarışacaktı

Ülkede 18 Nisan'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için başvuru süresi 3 Mart'ta sona ererken, Buteflika'nın da aralarında bulunduğu 15 kişi adaylık başvurusunda bulundu.

İsviçre'de tedavi görmesi nedeniyle Buteflika'nın adaylık başvurusu, seçim kampanyası müdürü Abdulgani Zalan aracılığıyla gerçekleştirilmişti.

#Cezayir
#Abdulaziz Buteflika
5 yıl önce