|

Esed ölüm yağdırmaya devam ediyor

Kendi halkıyla savaşan Esed ölüm yağdırmaya devam ediyor. Esed'e bağlı uçakların, muhaliflerin kontrolündeki İdlib'in Cenudiye Köyü'ne düzenlediği hava saldırı sonucu 51 kişi de hayatını kaybederken 117 kişi de yaralandı.

Yeni Şafak
09:52 - 9/06/2015 Salı
Güncelleme: 10:21 - 9/06/2015 Salı
DHA

Suriye Devlet Başkanı Esed'e bağlı uçaklar, muhaliflerin kontrolündeki İdlib'in Cenudiye Köyü'ne hava saldırı düzenledi. Yerel kaynaklar, saldırıda 51 kişinin öldüğü, 117 kişinin de yaralandığını bildirdi.



Hataya 30 KM

Hatay'a yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Cenudiye Köyü'nün çarşı merkezine, öğle saatlerinde savaş uçaklarınden 2 füze atıldı. Birçok binanın yıkıldığı saldırı sonrası 15 bin kişinin yaşadığı Cenudiye Köyü'nde büyük bir panik yaşandı. Suriyeli yerel kaynaklar, saldırıda 51 kişinin öldüğünü, 117 kişinin de yaralandığını bildirdi. Yaralılar, muhaliflerin kontrolündeki hastanelerde tedavi altına alındı. Ölen ve yaralıların sivil olduğu kaydedilen saldırının ardından halkın yaşadığı korku ve panik ise bir Suriyelinin cep telefonuyla çektiği görüntülere yansıdı. Görüntülerde halk, tekbir getirerek enkaz altındakilere ulaşmaya çalışırken, kadın ve çocukların ev ve işyerlerinden kaçmaya çalışması yer alıyor.

#Esed
#Esad
#İbdib
#Suriye
#Muhalif
9 yıl önce