İran Sivil Havacılık Kurumu'ndan 'uçuş iptali' haberlerine yalanlama
22:52, 14/06/2026, Pazar
AA

İran Sivil Havacılık Kurumu, uçuşların iptal edildiğine ilişkin haberleri yalanladı
İran Sivil Havacılık Kurumu Sözcüsü Mecid İhvan, ülkenin batı bölgelerindeki havalimanlarında uçuşların durdurulduğu yönündeki iddiaları yalanladı. Sözcü İhvan, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve bölgeye yönelik yeni bir NOTAM yayımlanmadığını açıkladı.
İran Sivil Havacılık Kurumu Sözcüsü Mecid İhvan, İran devlet televizyonunda yayınlanan
"ülkenin batı bölgelerindeki havalimanlarından gerçekleştirilecek uçuşların iptal edildiğine"
ilişkin haberi yalanladı.Yarı resmi Mehr Haber Ajansında Sivil Havacılık Kurumu Sözcüsü İhvan'ın konuya ilişkin açıklamasına yer verildi.
İhvan, ülkenin batısındaki uçuşların iptal edildiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ve konuyla ilgili yeni bir NOTAM yayımlanmadığını ifade etti.
İran devlet televizyonunda ile yarı resmi Tesnim Haber Ajansında yer alan haberde, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına karşılık vereceğini açıklamasının ardından ülkenin batı kısmındaki havalimanlarından gerçekleştirilecek uçuşların ikinci bir duyuruya kadar iptal edildiği bildirilmişti.
İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Muhammed Bakır Zülkadir, İsrail'in Beyrut'un Dahiye bölgesine gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin, "Cevabımız yakındır" demişti.

Dünya
Beyrut saldırısı sonrası Tahran'dan net mesaj: Kırmızı çizgimiz ihlal edildi

Dünya
ABD Başkanı Trump katil Netanyahu'ya ateş püskürdü: Bibi'nin hiçbir muhakeme yeteneği yok

Dünya
G7 zirvesi öncesi kritik temas: Zelenski ve Trump barış fikirlerini ele aldı
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.