|

Kontrol noktası Rus askerlerinde

Halep'teki tahliyede görev yapan Rus askerleri, kendi bölgelerinden çıkan muhalifleri kontrolden geçiriyor. 15 Kasım'da​n bu yana abluka altında ​olan Halep'te Esed güçlerinin kontrolü sağlamasında en aktif aktörlerden biri Rusya oldu.

Yeni Şafak
13:59 - 16/12/2016 Cuma
Güncelleme: 14:09 - 16/12/2016 Cuma
Reuters

Esed rejimi ve Şii milislerin vahşi katliamı sebebiyle Halep'i terk etmek zorunda bırakıla siviller konvoylarla tahliye edilmeye başlandı. Rusya, halen kesintilerle devam etmekte olan Halep'teki muhaliflerin tahliyesinde askerlerinin güzergah boyunca konvoya eşlik edeceğini dün açıklamıştı.



Tahliyede görev yapan Rus askerlerinin ilk fotoğrafını ajanslar tarafından paylaşıldı. Fotoğraftaki askerler, kentin doğusundaki muhaliflerin kontrolündeki alandan çıkanları rejimin kontrolündeki bölgeye girmeden önce denetliyor.



Rusya Suriye'ye üs kurmuştu


Suriye'ye kalıcı üs kuran Rusya, yaz mevsiminde muhaliflerin elindeki Halep'in kuşatmasında hava saldırılarıyla önemli rol oynadı. 15 Kasım'dan bu yana abluka altında olan Halep'te Esed güçlerinin kontrolü sağlamasında en aktif aktörlerden biri oldu.



Halep'te tahliye bölgesinde patlama





#Esed
#Suriye
#Halep
7 yıl önce