|

Libya’da belediye başkanına suikast

Misurata Belediye Başkanı İştevi, Türkiye ziyareti dönüşünde Libya’da havalimanı çıkışında kaçırılıp öldürüldü. Başından vurulan İştevi’nin naaşı, kentteki bir kliniğin önüne bırakıldı. Türk Dışişleri “Misurata ve Libya’nın istikrarına kasteden bu menfur suikastı şiddetle kınıyoruz” açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 01:03 - 20/12/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Türk Dışişleri “Misurata ve Libya’nın istikrarına kasteden bu menfur suikastı şiddetle kınıyoruz” açıklamasında bulundu.
Türk Dışişleri “Misurata ve Libya’nın istikrarına kasteden bu menfur suikastı şiddetle kınıyoruz” açıklamasında bulundu.

Misrata Belediye Başkanı Muhammed İştevi, önceki gün kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılarak infaz edildi. Başından vurularak öldürülen İştevi’nin naaşı, kentteki bir kliniğin önüne bırakıldı. Libya İnsan Hakları Ulusal Komitesi, Muhammed İştevi’nin öldürülmesinin ülkede suikast dalgasının geri döndüğü yönünde çok tehlikeli bir veri teşkil ettiğini bildirdi. Komiteden yapılan yazılı açıklamada, İştevi’nin öldürülmesinin, insanlara uygulanan baskı, susturma ve dışlama şekillerinde artış yaşandığının göstergesi olduğu ve “siyasi hesapların tasfiyesi için gerçekleştirilen suikastların yeniden başladığı yönünde çok tehlikeli bir işaret teşkil ettiği” kaydedildi. Açıklamada, “Olay, aralarında belediye başkanları, yargı mensupları, şeyhler, toplumun önde gelenleri, aktivistler, insan hakları savunucularının da olduğu sosyal kesimleri hedef alan tehdit ve tehlikelerin büyüklüğünü ortaya koyuyor” denildi.

TÜRKİYE’DEN SERT KINAMA

Öte yandan Dışişleri Bakanlığı da İştevi’nin öldürülmesini kınadı. İştevi’nin öldürülmesinin “büyük üzüntüyle” öğrenildiğinin belirtildiği açıklamada, “Misurata ve Libya’nın istikrarına kasteden bu menfur suikastı şiddetle kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.İştevi, Türkiye’ye yaptığı ziyaret kapsamında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından kabul edilmişti. Libya’ya dönüşünün hemen akabinde kaçırılan İştevi, darp edildikten sonra silahla başından vurularak öldürülmüştü.

#Libya
#Belediye Başkanı
#Suikast
#Muhammed İştevi
6 yıl önce