|

Mülteciye Haçlı kıskacı

Avrupa, kabul etmemekte direndiği Müslüman göçmenleri, "dinleriyle yerleşim hakları" arasında tercih yapmaya zorlamaya başladı. Danimarka'da çok sayıda mültecinin ülkede oturma izni alabilmek için din değiştirerek Hristiyan olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak
04:00 - 14/10/2015 Wednesday
Güncelleme: 00:14 - 14/10/2015 Wednesday
Yeni Şafak

Suriye başta olmak üzere Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Asya'dan Batılı ülkelere göçmen akını devam ederken, kapılarını kapalı tutan Avrupa'ya kabul edilme sırasında skandallar yaşandığı ortaya çıktı. Danimarka'da her yıl çok sayıda mültecinin ülkede oturma izni alabilmek için din değiştirerek Hristiyan olduğu ifade edildi. Danimarka Mülteciler Kurulu'ndan verilen bilgilere göre, bu yıl görülen 55 davanın sonuçlandığı ve 42 kişiye oturum izni verildiği, bu kişilerin büyük çoğunluğunun dinini değiştiren Müslümanlar olduğu belirtildi. Bilgilerde, 42 oturum izninden 31'inin ilk aşamada ret yanıtı alan kişilere verildiği, bunun nedeninin ise dinlerini değiştirmeleri olduğunun altı çizildi.



KURULDA PAPAZLAR VAR


Öte yandan Vesterbro semtindeki Apostel kilisesi papazı Niels Nymann Eriksen, kimseyi aynı gün Hristiyanlığa kabul etmediklerini, en az sekiz ay boyunca onlar hakkında izlenimlerini kayıt altına aldıktan sonra Mülteciler Kurulu'na bilgi verdiklerini söyledi. Eriksen, Mülteciler Kurulu'nda papazların da yer almasının önemli olduğuna dikkati çekti. Berlingske gazetesinin haberine göre, Danimarka'da 2013'ten bu yana 106 mültecinin dinlerini değiştirdiği için oturum izni aldığı ve bu kişilerin büyük çoğunluğunun Afganistan ve İran'dan gelenler olduğu vurgulandı. Din değiştirerek oturum izni alanların yüzde 37'sinin Afgan, yüzde 42'sinin İranlı olduğu, bu mültecilerin Hristiyan olarak ülkelerine geri dönmeleri halinde idam edilebileceği dikkate alındığı için oturum izinlerinin çok daha kolay verildiği ifade ediliyor.



'Çok absürt bir olay'


Aşırı sağcı Danimarka Halk Partisi milletvekili ve yabancılar sözcüsü Martin Henriksen konuyla ilgili, ''Bu çok absürt bir olay. Önce ret yanıtı alıyorlar ve sonrasında birdenbire Hristiyan olup oturum izni alıyorlar. Bu insanların mülteciler sisteminde açık bulduklarını gösteriyor'' diye konuştu.



İsviçre'den sığınmacı itirafı: Türkiye'yi geç anladık


İsviçre Konfederasyon Başkanı Simonetta Sommaruga, "Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için yaptığı yardımların farkına çok geç vardık" dedi. Düzenlediği basın toplantısında, açıklama yapan Sommaruga, "Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar için yaptığı yardımların farkına çok geç vardık. Lübnan ve Ürdün'e odaklandık, bunlar küçük ülkeler ve hem finansal hem insani yardımlar yaptık. Türkiye büyük ve zengin bir ülke. Sığınmacılar için çok şey yaptı ve hala da yapıyor ama biz bunu anlamakta çok geç kaldık. İsviçre'nin imajına gelince ise bu doğru değil" dedi. İsviçre, 2015 ve 2016'da İtalya ve Yunanistan'daki sığınmacılardan bin 500 kişi kabul edeceğini açıklamıştı.



Merkel'e idam sehpası!


Yabancı ve İslam düşmanı Pegida hareketinin Almanya'nın Dresden kentinde düzenlediği gösteride Başbakan Angela Merkel için 'idam sehpası' kuruldu. 9 bin kişinin katıldığı mitingde Merkel ve yardımcısı Sigmar Gabriel için sembolik darağacı kuran ırkçı hareket, Merkel'i "teröristlerin anası" olarak karikatürize etti. Polis sözcüsü, olayın cezai soruşturmaya tabi olup olmayacağına savcılığın karar vereceğini açıkladı. Hareketin sözcüsü Lutz Bachmann, Berlin'deki hükümeti ''Berlin diktatörlüğü'' olarak niteleyerek, Almanya'daki bütün sığınmacıların hemen sürülmesini istedi.





#mülteciler
#Ortadoğu
#Kuzey Afrika
#Niels Nymann Eriksen
#dinleriyle yerleşim hakları
9 years ago