NATO Genel Sekreteri Rutte: Liderler İran konusunda hemfikir cesur kararlar alınacak
17:13, 23/06/2025, PazartesiG: Güncelleme: 17:37, 23/06/2025, Pazartesi
AA

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, "Müttefikler, uzun zamandır İran'ın nükleer silah geliştirmemesi gerektiği konusunda hemfikir" açıklamasında bulundu.
NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Lahey'deki NATO Zirvesi öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Geçen yıl Washington'daki zirvede Ukrayna'nın NATO üyeliği konusunda mutabık kalındığına işaret eden Rutte, "Ukrayna'nın NATO'ya katılmasının geri dönüşü bulunmayan bir yol olduğu" yönündeki mutabakatın hala geçerli olduğunu söyledi.
Rutte,
"Liderler, ortak savunmamızı güçlendirmek için cesur kararlar alacaklar. Bu, savunma yatırımı için hedefi yüzde 5'e kadar çıkaracak yeni planı içerecek"
ifadelerini kullandı.Ayrıca NATO Genel Sekreteri,
"Müttefikler, uzun zamandır İran'ın nükleer silah geliştirmemesi gerektiği konusunda hemfikir"
dedi.
Dünya
İran-İsrail savaşında 11'inci gün | ABD İran'ın nükleer tesislerini hedef aldı: Batı alarma geçti

Gündem
İsrailli Bakan'dan "Tahran yönetimi devrilene kadar İran'a saldırılar sürmeli" açıklaması

Dünya
Hürmüz Boğazı'nda son durum: 6 büyük tanker Hürmüz Boğazı'na girmeden "U" dönüşü yaptı




Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.